avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... (Ne)despagubire RCA ASIROM
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

(Ne)despagubire RCA ASIROM

In anul 2006 am fost accidentat usor de o masina asigurata RCA la ASIROM. Cum masina mea era noua si accidentul mic (o indoitura in aripa spate+niste zgarieturi) nu am dorit sa o introduc in service pentru reparatii de 1 saptamana. In august 2008 m-a sunat inspectorul de la ASIROM sa ma intrebe ce fac cu dosarul de dauna. Asa am aflat ca pot sa fac reparatia pana in martie 2009. In ianuarie 2009 am introdus masina in service si am reparat-o (suprinzator pentru acel mic accident reparatia a costat 3.400 RON). In 29-01-2009 am depus actele la ASIROM.
Din telefoanele ulterioare am aflat ca:
1. au dat acelasi numar si altui dosar
2. au pierdut acte depuse
Dupa un timp au gasit actele depuse insa mi-au spus ca deoarece s-a mutat agentia s-a pierdut dosarul facut initial.
In final in 14-04-2009 mi-au comunicat ca a expirat termenul in care puteau face plata (cei 3 ani) si ca nu vor face plata.
Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 02:43, 2 August 2009
Termenul general de prescriptie de 3 ani curge de la data la care asiguratorul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca atat despre producerea pagubei cat si despre persoana raspunzatoare de producerea ei.
Cand ati introdus masina in service,a fost in baza unui document emis de asigurator?
Important este sa aveti dovezi:numar de dosar,acte pierdute,este o problema interna pe care acestia trebuie sa o rezolve,cata vreme dumneavoastra demonstrati cum stau lucrurile.
Accidentul a fost in 15-03-2006 si dosarul (inclusiv poze) a fost facut in 21-03-2006. In service reparatia s-a facut cu specificarea dosarului de dauna.
Legat de actele pierdute (dosar de despagubire si dosar de dauna) au fost doar discutii telefonice.
Mai exista un fax trimis in care le povesteam toata tarasenia si solicitarea de a rezolva problema (20-03) precum si o reclamatie online in care deasemeni am indicat aceste aspecte. Mai exista niste e-mail-uri in care le-am trimis o copie dupa cererea de inregistrare cu numar de inregistrare (cand nu gaseau actele de despagubire). In 14-04-2009 am facut si o reclamatie la CSA legat de acest subiect.
Cand ati depus acele acte nu ati primit un numar de inregistrare?
Ba da. Se pare ca au facut o greseala si au dat acelasi numar si la alt dosar. Ulterior insa pe baza acestui numar au gasit actele pe care initial le pierdusera. La un moment dat in februarie le-am trimis prin e-mail o copie dupa cererea de despagubire pentru a gasi actele.
De vreme ce dumneavoastra ati depus actele in ianuarie .... cei de la asigurari nu mai pot sa invoce prescriptia dreptului de a solicita despagubirea.

Alte discuții în legătură

Ce societate de asigurari repara masina? ilinca84 ilinca84 Buna ziua, In data de 23 decembrie masina mi-a fost avariata (bara spate, numar) de catre o persoana care avea RCA la Asirom. Deoarece in urma accidentului ... (vezi toată discuția)
Rca refuza sa imi dea acceptul de plata Ionutz2010 Ionutz2010 Am avut si eu un mic incident (oarecum), masina mea era parcata regulamentar ..o furgoneta care avea 2 scanduri pe ea legate a iesit dupa o straduta a agatat ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca andy_ingerasa andy_ingerasa Buna ziua. Am si eu o pb f mare. As dori sa stiu cum pot rezolva urmatoarea situatie. Un matiz ne-a lovit masina (ford escort) in ambele usi iar firma de ... (vezi toată discuția)