avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire rca

Buna ziua. Am si eu o pb f mare. As dori sa stiu cum pot rezolva urmatoarea situatie. Un matiz ne-a lovit masina (ford escort) in ambele usi iar firma de asigurari a respectivei ne-a respins dosarul pe motiv ca masina era deja lovita inainte de accidentul respectiv si ca nu putea sa ne faca daunele respective si ca nu ne dau nici un ban pt repararea masinii. Mentionez ca masina era in perfecta stare inainte de accident. Astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:53, 7 Noiembrie 2009
Buna ziua.
Daca puteti sa ne raspundeti,aveti?
1. dovada de reparatie intocmita de politie
2. foto efectuat de politie
2.proces-verbal intocmit de politie pentru accident
Usile deteriorate sunt pe aceeasi parte a auto?
Cu respect,Alexa...
Buna ziua. Toate aceste acte mi-au fost facute de firma de asigurari intrucat am incheiat contract pe cale amiabila doamna respectiva recunoscandu-si vina si am decis sa nu mai implicam politia. Usile lovite sunt pe aceeasi parte a masinii
1. Depuneti o reclamatie in scris la sediul sucursalei care v-a deschis dosarul de dauna in care sa precizati ca cele stabilite in constatul amiabil sunt adevarate, martor fiind cealalta persoana implicata in accident (eventual alte persoane care pot depune marturie despre acest lucru daca cunoasteti). Precizati ca in cazul nesolutionarii amiabile a conflictului veti sesiza Centrala societatii de asigurari si CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor). Inregistrati-o si luati un exemplar la dvs. Au obligatia sa va dea un raspuns scris in 15 zile de la depunerea reclamatiei.
2. Raspuns negativ sau zero - sesizati Centrala si CSA.
3. Ii dati in judecata.

Nu stiu ce anume i-a determinat pe cei de la asigurari sa va respinga dosarul pe motivul ca accidentul este fictiv, insa daca este vorba de un fals aveti grija, falsul in declaratii si uzul de fals se pedepseste penal.
Numai bine!
Leg.136/1995 cu ultima modificare:
Art. 41. - In asigurarea de raspundere civila, asiguratorul se obliga sa plateasca o despagubire pentru prejudiciul de care asiguratul raspunde in baza legii fata de tertele persoane pagubite si pentru cheltuielile facute de asigurat in procesul civil.
Prin contractul de asigurare se poate cuprinde in asigurare si raspunderea civila a altor persoane decat a celei care a incheiat contractul.

Art. 42. - Drepturile persoanelor pagubite se vor exercita impotriva celor raspunzatori de producerea pagubei.
Asiguratorul poate fi chemat in judecata de persoanele pagubite in limitele obligatiilor ce-i revin acestuia din contractul de asigurare.

Art. 43. - Despagubirea se stabileste si se efectueaza in baza asigurarii valabile la data producerii accidentului, conform dispozitiilor art. 49, fara a mai fi necesar acordul asiguratului din cauza caruia s-a produs paguba, ori prin hotarare judecatoreasca.

Art. 44. - Asiguratorul plateste despagubirea nemijlocit celui pagubit in masura in care acesta nu a fost despagubit de asigurat, despagubire ce nu poate fi urmarita de creditorii asiguratului.
Despagubirea se plateste asiguratului in cazul in care acesta dovedeste ca a despagubit pe cel pagubit.

Dvs sper ca ati luat copii de pe :carte de identitate, talonul maşinii, permisul de conducere şi poliţa RCA) pentru evitarea cazurilor în care datele de identificare sunt scrise greşit sau chiar sunt furnizate intenţionat de la doamna respectiva?
Luati legatura cu compania dvs de asigurari la care aveti incheiata polita RCA pentru a media acest conflict daca nu aveti calea actiunii in instanta.
Cu respect,Alexa...
va multumesc pt informatii.Am vorbit la CSA si mi-au spus sa le trimit copie dupa hotararea oficiala de respingere.O sa fac si o reclamatie la firma dar nu cred ca o sa se rezolve ceva pe cale amiabila deoarece seful firmei de asigurari care e de la Bucuresti o tinea una si buna ca nu ne da nimic, in baza vizionarii pozelor. Nu inteleg cum se poate intampla asa ceva, tinand cond ca doamna a scris cu mana ei ca este vinovata ca ne-a lovit, desi masina ei este f putin avariata si a noastra...trebuie inlocuite ambele usi. Mentionez ca dansa il cunostea pe evaluator si a reusit sa scape si de puncte si amenda (ca nu ne-am dus la politie, ca am zis sa nu-i cream mai multe probleme) si fara reparatii prea mari la masina ei si fara bani dati in plus la reasigurarea urmatoare...si noi ne-am ales cu masina busita si putem sa murim cu dreptatea in mana ca nu stiu daca ne permitem momentan cheltuieli de judecata si de reparatii. Felicitari celor cu pile!

Alte discuții în legătură

Problema [editat] jaguarxkr jaguarxkr Buna seara, Joi am fost lovit de catre un asigurat [editat], m-am prezentat la politie pentru declararea accidentului, ulterior s-a prezentat si conducatorul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Intrebare rca sisq77 sisq77 Buna ziua, Am facut un accident auto din vina mea. Politia a venit la fata locului, a intocmit un proces verbal, nu e vorba de amiabila. Intrebarea ar fi, ... (vezi toată discuția)