avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire rca

Buna ziua. Am si eu o pb f mare. As dori sa stiu cum pot rezolva urmatoarea situatie. Un matiz ne-a lovit masina (ford escort) in ambele usi iar firma de asigurari a respectivei ne-a respins dosarul pe motiv ca masina era deja lovita inainte de accidentul respectiv si ca nu putea sa ne faca daunele respective si ca nu ne dau nici un ban pt repararea masinii. Mentionez ca masina era in perfecta stare inainte de accident. Astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:53, 7 Noiembrie 2009
Vorbele ..zboara, documentele raman (daca le aveti/procurati)
1.Aveti dovada inregistrarii cererii de despagubire(avizare dauna)?
2.Aveti refuzul scris al platii dosarului?
3.O copie a constatului amiabil?
4.O nota de constatare emisa de insp. daune, necesara repararii autovehiculului?Dupa cate presupun: dosarul de dauna(aveti numarul?) a fost intocmit si trimis pt. aprobare/plata la esalonul superior.(unii asiguratori instrumenteaza dosarul in teritoriu, urmand ca plata sa fie efectuata de Centrala)
Intocmiti o sesizare (scrisa) catre CSA, si o reclamatie (sfat cons.Strati).
Reclamatia o depuneti personal(luati nr. inregistrare) avand si sesizarea CSA, pe care e bine sa o aratati - insp. de daune / sef serv. daune/ dir.Sucursala/Agentie, sau macar cons. juridic al asiguratorului.
Mai aveti si posibilitatea de a face cunoscuta intentia de a efectua o expertiza tehnica auto privind accidentul (daca mai este posibil), care sa confirme dinamica si rezultatele (avariile).
Sfaturi valabile pentru accident real
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema [editat] jaguarxkr jaguarxkr Buna seara, Joi am fost lovit de catre un asigurat [editat], m-am prezentat la politie pentru declararea accidentului, ulterior s-a prezentat si conducatorul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Intrebare rca sisq77 sisq77 Buna ziua, Am facut un accident auto din vina mea. Politia a venit la fata locului, a intocmit un proces verbal, nu e vorba de amiabila. Intrebarea ar fi, ... (vezi toată discuția)