avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
ValeriuIon a scris:

iuli_c a scris:

darea in plata

a.nu poate opera prin executarea de catre debitor a unei alte prestatii decat cea datorata ,fara acordul creditorului
b.are ca efect stingerea vechii obligatii la momentul efectuarii noii prestatii
c.atunci cand consta in transferul proprietatii,exonereaza pe debitor de garantia contra evictiunii si contra viciilor lucrului

A,B

barem a
raducan
avem 1492 al1 ultima teza e varianta B,nu stiu de ce nu are in barem si B???
iuli_c a scris:

ValeriuIon a scris:

iuli_c a scris:

darea in plata

a.nu poate opera prin executarea de catre debitor a unei alte prestatii decat cea datorata ,fara acordul creditorului
b.are ca efect stingerea vechii obligatii la momentul efectuarii noii prestatii
c.atunci cand consta in transferul proprietatii,exonereaza pe debitor de garantia contra evictiunii si contra viciilor lucrului

A,B

barem a
raducan
avem 1492 al1 ultima teza e varianta B,nu stiu de ce nu are in barem si B???

Daca debitorul in schimb transfera dreptul de proprietate ,el garanteaza si ptr evictiune sau vicii precum vanzatorul.Daca a intervenit evictiunea,creditorul poate solicita ori garantia specifica vanzarii ori prestatia initiala.Daca alege prestatia initiala,efectul extinctiv al darii in plata se desfiinteaza retroactiv.
In principiu darea in plata are ca si efect stingerea vechii obligatii,dar cu exceptia de sus.Depinde cum a gandit o mister.D aia trebuie alesi cu atentie autorii de grile
iuli_c a scris:

ValeriuIon a scris:

Pedeapsa complementară a interzicerii dreptului străinului de a se afla pe teritoriul României:

a) nu se ia în cazul în care pedeapsa aplicată cetățeanului străin a fost grațiată;
b) se ia chiar dacă pedeapsa aplicată cetățeanului străin a fost grațiată;
c) nu se aplică dacă s-a luat măsura liberării condiționate.

B

Barem B
iuli_c a scris:

ValeriuIon a scris:

Constituie infracțiune complexă, ca variantă agravantă:

a) furtul săvârșit prin efracție;
b) vătămarea corporală din culpă săvârșită de conducătorul unui autovehicul care se află în stare de ebrietate, fârâ însă a avea o îmbibație alcoolică peste limita legală;
c) vătămare corporală din culpă săvârșită de conducătorul unui autovehicul care nu se află în stare de ebrietate, dar are o îmbibație alcoolicp peste limita legală.

ac

Barem A,B
c - concurs de infracțiuni
Culegerea lui Stănișor
Pentru ca omorul calificat să fie săvârșit în condițiile lit. h) prin cruzimi, este necesar ca:

a) suferințele trebuie să fie cauzate victimei și nu altei persoane;
b) suferințele cauzate trebuie să fie doar de natură fizică;
c) suferințele să fie cauzate înainte de săvârșirea omorului.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)