avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
BogdanMihai13 a scris:

" Eu zic ca ar fi nedrept ca minorul sa nu poata beneficia de o reducere a masurii privative de libertate in cazul in care isi recunoaste vinovatia. In penal, analogiile sunt permise in favoarea inculpatului, deci in speta ar trebuie sa i se aplice tratamentul majorului. "

Nu stiu despre ce analogii vorbesti , dar nici nu poate fi vorba de asa ceva cand ai un articol care iti spune f clar cum e cu minorii.
Verifica NCPP, art 478 al 6, poate te lamuresti.

Eu i-am raspuns lui Teddy, in caz ca n-ai observat chiar ea vorbea despre faptul ca, spre deosebire de fb, pe forumul avocatnet ne respectam unii pe altii si discutam civilizat. ;)

Aici nu ne tragem de guler si nu condimentam dezbaterile cu aere de superioritate. A nu se intelege ca ma refer la tine, dar nici tonul tau nu mi-a sunat prea bine. Amicilor de pe forum le permit sa ma puna la colt, tie nu inca.:)
prin cererea de chemare in judecata un numar de 100 de angajati cheama in judecata pe angajatorul comun al acestora solicitand instantei ca prin hotararea ce o va pronunta sa fie obligat sa le plateasca un anumit spor.Cererea este respinsa ca nefondata ,iar impotriva hotararii formuleaza apel doar 50 dintre reclamanti .In aceasta situatie

a.dc instanta de apel considera ca reclamantii au dreptul la plata sporului respectiv ,va admite apelul si va schimba in tot sentinta apelata in sensul ca va obliga paratul sa plateasca tuturor reclamantilor sporul solicitat
b.actul de procedura -constand in cererea de apel -indeplinit de cei 50 de reclamanti profita si celorlalti reclamanti intrucat drepturile tuturor au o cauza comuna
c.dc instanta va respinge apelul ca nefondat va obliga doar pe cei 50 de apelanti la plata cheltuielilor de judecata efectuate de intimat in faza de judecata a apelului
iuli_c a scris:

in cazul unei coparticipari procesuale pasive

a.actele de procedura indeplinite de un parat profita intotdeauna si celorlalti parati
b.actele de procedura indeplinite de un parat profita si celorlalti parati numai daca prin natura raportului juridic sau in temeiul unei dispozitii a legii efectele hotararii se intind asupra tuturor paratilor
c.hotararea judecatoreasca ce se pronunta in cauza produce efecte fata de toate partile din proces

b,c

Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
Tudor1982, utilizator
Tudor1982 a scris:

iuli_c a scris:

in cazul unei coparticipari procesuale pasive

a.actele de procedura indeplinite de un parat profita intotdeauna si celorlalti parati
b.actele de procedura indeplinite de un parat profita si celorlalti parati numai daca prin natura raportului juridic sau in temeiul unei dispozitii a legii efectele hotararii se intind asupra tuturor paratilor
c.hotararea judecatoreasca ce se pronunta in cauza produce efecte fata de toate partile din proces

b,c

barem bc
exceptia procesuala absoluta

a.poate fi invocata de partea care justifica un interes sau de instanta din oficiu
b.poate fi invocata si in cadrul dezbaterilor asupra fondului
c.nu poate fi invocata in recurs dc,pt solutionarea acesteia ,este necesara administrarea ca probe a unor inscrisuri noi

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)