avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
Patrick_ a scris:

În camera preliminară, prin încheierea penală pronunțată la data de 10.06.2014, a fost menținută măsura arestării preventive, dispusă în faza de urmărire penală la data de 14.05.2014.
a) Încheierea este executorie de la pronunțare.
b) Încheierea este executorie, dacă la data pronunțării, inculpatul sau procurorul nu contestă soluția.
c) Măsura preventivă încetează de drept la data de 11.06.2014 dacă inculpatul sau procurorul nu contestă soluția până la rămânerea definitvă a încheierii.

de ce nu e și c)?
Cred ca, daca am calculat bine, cele 30 de zile de arest preventiv ar fi incetat in data de 13.06. nu 11.06, daca autorul s-a gandit ca ar fi fost luata masura pe 30 de zile. Mai mult, masura inceteaza de drept indiferent daca e contestata masura sau nu.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
Tudor1982, utilizator
Adică ar fi corectă și varianta c)...
Pai nu, grila zice 11.06 si, mai mult, conditioneaza incetarea de drept a masurii de contestatia introdusa de procuror/inculpat zice "daca". Or ea inceteaza de drept, nu "daca" nu introduc respectivii contestatie.
Banuiesc ca asta ar fi putut sa gandeasca autorul grilei... sau bat campii cu gratie :)
Posteaza grila si pe grupul de pe Facebook, poate mai culegi ceva opinii.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
Tudor1982, utilizator
Patrick_ a scris:

Patrick_ a scris:

În camera preliminară, prin încheierea penală pronunțată la data de 10.06.2014, a fost menținută măsura arestării preventive, dispusă în faza de urmărire penală la data de 14.05.2014.
a) Încheierea este executorie de la pronunțare.
b) Încheierea este executorie, dacă la data pronunțării, inculpatul sau procurorul nu contestă soluția.
c) Măsura preventivă încetează de drept la data de 11.06.2014 dacă inculpatul sau procurorul nu contestă soluția până la rămânerea definitvă a încheierii.

de ce nu e și c)?

pai in primul rand e posibil ca MAP sa se dea in lipsa si atunci termenul curge de la prinderea si incarcerarea inculpatului,inculpatul poate sa conteste prin avocat masura si in acelasi timp sa se sustraga ,inceteaza de drept la termen dar tr sa fie pusa in executare......ori la C nu ne spune nimic de chestiunea asta ci se leaga de calea de atac

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)