avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Societate straina vrea sa vanda cladire din Romania
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Societate straina vrea sa vanda cladire din Romania

Buna ziua,
Ma intereseaza ce acte sunt necesare pentru vanzarea unei cladiri din Bucuresti a carei proprietara este o companie straina.
In afara de procura reprezentantului legal al companiei in Romania, certificatul fiscal de la taxe locale si extrasul de carte funciara cam ce ar mai trebui?
In plus nu stiu nici procentul pentru calcularea impozitului pe tranzactie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 18:29, 17 Aprilie 2009
este o persona juridica romana cu capital strain sau este o persona juridica straina?
Nu, este persoana juridica straina, offshore.
Un raspuns corect ar fi ca depinde cine cumpara :)
Daca veti avea un cumparator care are avocat si face due diligence inainte de cumparare, atunci o sa va ceara documente cat de in urma se poate cu privire la istoricul terenului (chiar daca nu apartine tot aceleasi societati) si al cladirii.
Un minim de acte, pe langa cele mentionate deja ar fi copie dupa incheierea de intabulare in favoarea vanzatorului, contractul sau de vanzare-cumparare, alte acte cu pivire la transmiterile anterioare de proprietate, daca e cazul; daca a fost construita relativ recent, mi se pare logic sa vi se ceara copii dupa autorizatia de construire, proces-verbal de receptie finala, prima intabulare.

Cam asta ar trebui sa arate un vanzator dupa parerea mea. De regula, notarii nu cer acte decat cu pivire la ultimele 2 transferuri de proprietate anterioare presupusei vanzari. Imputernicirea pentru cel care va semna trebuie sa fie autentica.
Cumparatorul este de fapt tot proprietarul, vrea sa treaca constructia de pe numele firmei pe numele lui. Casa a fost cumparata direct de la constructor si are dosarul complet. Ma gandeam sa nu se ceara un certificat constatator pentru compania offshore, asa cum se cere in cazul unei firme romanesti care vinde un imobil.
In rest are toate actele.
Multumesc pentru raspuns
E foarte posibil ca notarul sa ceara o dovada ca societatea vanzatoare exista, nu neaparat certificat constatator (depinde pana la urma de legea statului in care este inmatriculata). Daca ziceti ca exista toate actele de la momentul cumpararii, atunci trebuie sa existe si acolo asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare firma sau cumparere fiecare activ in parte? cipriantarara cipriantarara buna ziua exista o firma care are foarte multe spatii comerciale in proprietate pe care le vinde. oferta pe care o sa o fac este pentru toate ... (vezi toată discuția)
Intrebare karcsika1958 karcsika1958 Un act de vanzare cumparare intre parti fara autentificare la notar cum se pot valorifica.,? (vezi toată discuția)
Tot intabulare gavril.magurean gavril.magurean am cumparat un teren de la o persoana,persoana respectiva avea titlu de proprietate,insa nu era intabulat . persoana a murit si eu acuma vreau sa mi intabulez ... (vezi toată discuția)