avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel inculpat - situatie mai grea sau nu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel inculpat - situatie mai grea sau nu

buna seara
sunt interesat sa stiu daca in apelul inculpatului, in cazul in care nu este recurs facut de procuror pentru respectivul inculpat- se poate motiva recursul cu legea cea mai favorabila si anume noul cod penal pentru reducerea unei pedepse cu suspendare sau exista vreun risc de crestere a pedepsei date de instanta -judecatorie secor
Multumesc
Cel mai recent răspuns: xxxmimimi , utilizator 22:52, 9 Februarie 2014
Instanta de apel nu poate crea o situatie mai grea in propria cale de atac- dispozitie prevazuta atat in vechiul cod de procedura penala cat si in noul cod.
Art. 418: Neagravarea situatiei in propriul apel
(1)Instanta de apel, solutionand cauza, nu poate crea o situatie mai grea pentru cel care a declarat apel.
(2)De asemenea, in apelul declarat de procuror in favoarea unei parti, instanta de apel nu poate agrava situatia acesteia.
Reglementarea in Vechiul Cod de Procedura Penala (din 1968)
Art. 372: Neagravarea situatiei in propriul apel
(1) Instanta de apel, solutionand cauza, nu poate crea o situatie mai grea pentru cel care a declarat apel.
(2) De asemenea, in apelul declarat de procuror in favoarea unei parti, instanta de apel nu poate agrava situatia acesteia.

Daca parchetul nu a declarat cale de atac nu va moate fi majorata pedeapsa.
Se poate aplica legea penala favorabila insa la o pedeapsa cu suspendare mai redusa decat s-a aplicat este greu de spus daca veti avea succes...
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
multumesc. de asemenea, s- a cerut prescriptia raspunderii penale, avand in vedere timpul scurs de la savarsirea infractiunii, banuiesc ca este justificata din ce m-am documentat eu
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
xxxmimimi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neagravarea situatiei in propriul apel daniel03 daniel03 Buna ziua, am fost condamnat la instanta de fond la 3 ani si 4 luni de inchisoare in regim de detentie pentru tentativa de omor. Mi s-au retinut circumstante ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am și eu o întrebare va rog am rămas fără permis ... Nicu17 Nicu17 Bună ziua am și eu o întrebare va rog am rămas fără permis din cauza stări de ebrietate în fine am primit 1an și 6 luni cu suspendare iar avocatul pe ... (vezi toată discuția)
Apel ? leemarta leemarta Buna ziua, am primit o condamnare de 6 luni cu suspendare, de care sunt multumit (mai putin de atat nu am cum sa primesc), dar avocatul zice ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)