buna seara
sunt interesat sa stiu daca in apelul inculpatului, in cazul in care nu este recurs facut de procuror pentru respectivul inculpat- se poate motiva recursul cu legea cea mai favorabila si anume noul cod penal pentru reducerea unei pedepse cu suspendare sau exista vreun risc de crestere a pedepsei date de instanta -judecatorie secor
Multumesc
Instanta de apel nu poate crea o situatie mai grea in propria cale de atac- dispozitie prevazuta atat in vechiul cod de procedura penala cat si in noul cod.
Art. 418: Neagravarea situatiei in propriul apel
(1)Instanta de apel, solutionand cauza, nu poate crea o situatie mai grea pentru cel care a declarat apel.
(2)De asemenea, in apelul declarat de procuror in favoarea unei parti, instanta de apel nu poate agrava situatia acesteia.
Reglementarea in Vechiul Cod de Procedura Penala (din 1968)
Art. 372: Neagravarea situatiei in propriul apel
(1) Instanta de apel, solutionand cauza, nu poate crea o situatie mai grea pentru cel care a declarat apel.
(2) De asemenea, in apelul declarat de procuror in favoarea unei parti, instanta de apel nu poate agrava situatia acesteia.
Daca parchetul nu a declarat cale de atac nu va moate fi majorata pedeapsa.
Se poate aplica legea penala favorabila insa la o pedeapsa cu suspendare mai redusa decat s-a aplicat este greu de spus daca veti avea succes...
multumesc. de asemenea, s- a cerut prescriptia raspunderii penale, avand in vedere timpul scurs de la savarsirea infractiunii, banuiesc ca este justificata din ce m-am documentat eu
Apel ?
leemarta
Buna ziua, am primit o condamnare de 6 luni cu suspendare, de care sunt multumit (mai putin de atat nu am cum sa primesc), dar avocatul zice ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)