Buna seara,
Ma confrunt cu o situatie comica...
Dupa moartea bunicilor, s-a efectuat iesirea din indiviziune materializata intre 2 frati si 2 surori, printr-o sentinta definitiva si irevocabila in 1997, terenul de 5500 fiind impartit egal.
Rolurile au fost actualizate asadar cu suprafetele corespunzatoare pentru fiecare mostenitor in parte.
In anul 2002, mama a cerut inscrierea partii ei intr-un titlu de proprietate, cei de la OCPI si Comisia locala au raspuns ca nu se poate asa ceva, deoarece Sentinta cu numarul xxx din anul 1997 reprezinta actul si dreptul la proprietate.
In anul 2004, unul din fratii mostenitori, a depus o cerere la Primaria comunei, dar din partea unei surori mostenitoare, pentru emiterea unui titlu pe intraga suprafata de 5500 mp.
Asadar, s-a emis titlul cu pricina pe numele unei surori mostenitoare, exista si sentinta definitiva si irevocabila, sentinta care este cu titlu executoriu.
Cind am incercat sa fac cadastru pe suprafata care-i revine mamei, am constatat ca se loveste de titlul cu pricina. Cei de la Primarie ridica din umeri, le-am sugerat sa se autosesizeze si sa anuleze titlul cu pricina. Tot cei din comisie spun ca trebuia un judecator executor, dar au trecut mai mult de 10 ani de atunci.
Si uitati asa, mama plateste impozit pe partea ei din 1998, sora care are titlul a murit intre timp, mostenitorul acestuia plateste impozit pe intreaga suprafata, deci si pt cea a mamei.
Ce pot sa fac mai departe? Pot sa cer consiliului local daune morale? Cum oblig comisia locala si judeteana sa repare greseala? In cazul in care angajez un avocat, costurile acestuia se vor recupera in instanta, si de la cine? De la cel care a depus cererea pt titlul de proprietate si de la Consiliul local?
Ma gindesc sa intru in instanta cu un avocat.... pina atunci, rog daca poate cineva sa vina cu vreo idee clara...
Cel mai recent răspuns:
NegoitaMircea , utilizator
17:39, 10 Februarie 2014