avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea titlurilor de proprietate pentru terenurile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea titlurilor de proprietate pentru terenurile agricole

Din anul 2003 ,tatal meu a folosit un teren teren agricol.Jumatate din acesta,era de drept al altui proprietar.La intelegerea verbala dintre cei doi a avut loc un schimb de terenuri-tatal meu a folosit lotul persoanei de drept iar aceasta a folosit lotul convenit la schimb,de drept al tatalui meu- .( Reprezentantii comisiei de retrocedare din cadrul primariei au luat la cunostinta de intelegerea celor doi,urmand a le atribui fiecaruia ''Titlu de Proprietate" conform intelegerii !?)
In 2004,dupa alegerile locale ,s-a instalat noul primar,(comisia de retrocedare a suferit modificari !!) In oct.2005 ,tatal meu a primit titlul de proprietate pe integ lotul-cel de drept si pe cel convenit-....dar cu acelasi prilej a primit titlul de proprietate si pe terenul care il folosea conform conventiei cealalta persoana.
In anul 2011 luna 02,tatal meu decedeaza.Eu,fratele,si mama lucram in continuare lotul I,acum fiind cultivat. Persoana in cauza ,nu mai lucreaza lotul II ,dar nu mai recunoaste intelegerea.NORMAL,oarecum -nu avea titlu de proprietate .
Acum cateva zile primaria,i-mi cere in scris [..sa prezint in cel mai scurt timp la primarie titlul de proprietae -pentru rectificarea greselii.]
Unde sunt greselile,cine le-a savarsit si cum pot fi rectificate ? Este legala actiunea primariei in acest sens si cine din cei trei mostenitori (nefiind facuta succesiunea) poate reprezenta partea in cauza ?.
P.S. Mentionez ca am un act notarial incheiat intre mine si tatal meu din anul 2003-pentru al reprezenta in cadrul procesului de retrocedare...etc.
Mai este el valabil ?

Cu alese consideratii si stima deosebita,ma adresez celor care ma pot ajuta.
Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:23, 4 Iulie 2011
Din ce inteleg eu, in titlul de proprietate a tatalui dvs. s-a trecut o suprafata mai mare decat avea dreptul, in mod legal, si anume: terenul dansului si terenul pe care il folosea de la cealalta persoana. In aceste conditii, fiind vorba de o eroare materiala, comisia locala de fond funciar poate promova o actiune pentru constatarea nulitatii absolute partiale a TP pentru suprafata de teren care apartine vecinului si care, in mod eronat, a fost trecuta in TP-ul tatalui dvs, in baza art. III lit. a din legea 169/1997

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare titlu de proprietate ADR_C ADR_C Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti daca se poate . Se considera greseala materiala transcrierea eronata a unei suprafete de teren in Titlul de Proprietate ... (vezi toată discuția)
Litigiu pe fond funciar patrykedy patrykedy Tatal meu (in prezent decedat) detine conform titlului de proprietate o anumita suprafata de teren arabil, teren ce se poate justifica cu acte privitor la ... (vezi toată discuția)
Teren lipsa de pe un tp dienusa dienusa va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac intr-o problema pe care sper sa o explic cat mai bine...Cu ocazia unui proces pt radierea tatalui meu de pe un TP/am ... (vezi toată discuția)