avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal

Salut,acum 2 ani am "furat" masina unchiului meu doar ca sa ma plimb cu ea,nu aveam permis eram minor si bausem putin,am dat cu masina intr-un gard,m-i s-a facut dosar penal si am fost condamnat la 1 an si 8 luni cu suspendare si 3 ani cu incercare,acum asi vrea sa stiu daca pot da de permis de conducere,mentionez ca a trecut un an de la hotararea definitiva a sentintei.

mentionez ca in hotararea judecatoreasca nu scrie ca NU AM DREPTUL SA CONDUC.
deci pot da de permis de conducere in cazul in care a trecut un an de la hotararea definitiva si nu am mai avut probleme cu politia?
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
BotoranAlexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:19, 11 Februarie 2014
m-am uitat mai atent pe rechizitoriu si scrie asa: "Contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 1(un) an închisoare. În temeiul art. 71 alin.1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 64 alin.1 lit.a teza a II-a şi lit. b C.pen. În temeiul art. 110 C.pen. rap. la art. 81 C.pen." ce inseamna asta?
Pentru ca ati condus fara permis veti putea obtine sustine examen ptr obtinerea unuia dupa reabilitare adica dupa trecerea termenului de incercare de 3 ani.
Am primit condamnare cu suspendare la care s-au adaugat 2 ani cu incercare,acea condamnare de un an s-a terminat,mai raman cei 2 de incercare sa inteleg?
Pedeapsa este compusa din cea cu suspendare plus termenul de incercare in care nu aveti voie sa faceti alta infractiune altfel se suspenda "suspendarea" si veti face cu executare.

Dupa trecerea termenului de incercare se face reabilitarea si se poate obtine un permis de conducere.
De regula reabilitarea este de drept dar daca inca apare in cazier atunci reabilitarea trebuie ceruta sa fie constatata pe cale judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta conducere fara permis ungureanualin ungureanualin buna dimineatza!am si eu o mare nelamurire,nu inteleg ce pedeapsa am primit poate cineva sa imi explice va rog frumos.... Obiect dosar: infracţiuni privind ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca punere in circulatie a unui autovehicul fara permis Danielclaudiu Danielclaudiu Buna ziua ! Am si eu o nelamurire am condus fara permis auto si sa hotarat pedeapsa , in timp ce conduceam fara permis si am fost prins eram inscris si la o ... (vezi toată discuția)
Permis conducere florinm1 florinm1 În baza art. 86 alin.1 din O.U.G. nr. 195/2002 R cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p., condamnă inculpatul VINTILÃ BOGDAN(), la pedeapsa de 1 an şi 2 luni ... (vezi toată discuția)