avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire concediu crestere copil pana la varsta de 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani

Daca la revenire concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani , este necesar
un test de evaluare profesionala ?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:52, 10 Februarie 2014
Depinde si de ce scrie in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului. In legislatia actuala nu avem asa ceva reglementat.

Pentru sectorul bugetar :
Odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.330/2009 si-a incetat aplicabilitatea prevederile legale ale O.U.G. nr.42/2001 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2001 personalului din sectorul bugetar , care dispunea la art.9 urmatoarele: Persoanele angajate în sectorul bugetar, aflate în concediu plătit pentru îngrijirea copiilor în vârstă de până la 2 ani, persoanele angajate care nu au prestat activitate în ultimele 12 luni, fiind în concediu medical sau în concediu fără plată, potrivit legii, precum şi persoanele angajate din administraţia publică centrală ale căror contracte individuale de muncă sunt suspendate şi persoanele care revin în funcţia publică din care au fost suspendate, în condiţiile legii, pot fi evaluate în vederea stabilirii salariului de bază în termen de 15 zile de la reluarea activităţii, în cazul în care promovează examenul de testare a cunoştinţelor profesionale, organizat în acest scop de angajator, procedându-se în acelaşi mod ca şi în cazul persoanelor angajate prin concurs.

Legea nr.330/2009 a fost abrogata de Legea nr.284/2009 ... Astfel ca in acest sens, in prezent, nu exista nicio astfel de obigatie.
Recomanda
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testare profesional la sfarsitul concediului pentru cresterea copilului? ssf ssf La terminarea concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani, angajatorul (institutie bugetara), trebuie sa/mi testeze cunostintele profesionale? Ce ... (vezi toată discuția)
Test divele divele O salariata , dintr-o institutie bugetara, revine isi reia activitatea la terminarea concediului crestere copil pana la 2 ani. Trebuie sa sustina testul de ... (vezi toată discuția)
Testare dupa concediu de sarcina si lauzie? divka divka Buna!Sunt asistent medical principal si am fost in per 1.03.2008-6.07.2008 in cocediu de sarcina si lauzie(126zile).Am revenit la munca si mi se spune ca ... (vezi toată discuția)