Eu nu cred ca veti avea castig de cauza in instanta. Legea spune clar:
personalul trimis in misiune permanenta la misiunile diplomatice,
are dreptul, in conditiile prevazute de prezenta lege,
la:
- o indemnizatie lunara in valuta pentru sotia/sotul
aflata/aflat
in intretinere permanenta in strainatate;
-
o indemnizatie lunara in valuta pentru copiii minori aflati in intretinere permanenta in strainatate;
- o indemnizatie lunara in valuta pentru plata taxei de scolarizare pentru fiecare copil care urmeaza studii elementare, gimnaziale, liceale si universitare in strainatate, in tara in care isi desfasoara activitatea parintele;
Dv in calitate de sotie, beneficiati de indemnizatie.
Numai ca, referitor la minor, este adevarat ce spune freeelis, din textul legii reiese ca este vorba despre toti copii minori aflati in intretinere , indiferent daca sunt sau nu din casatorie, dar este vorba de copiii personalului trimis in misiune. Ori in speta prezentata, din punct de vedere legal, fiul dv. nu face parte din familia actualului sot si nici nu este in intretinerea sa, ci in intretinerea dv si a tatalui sau natural. Familia fiului dv sunteti dv si tatal sau natural, care, de altfel se si achita de obligatia intretinerii, ati spus ca primiti si pensie alimentara.
Iar interesul superior al copilului este sa fie crescut de parintii sai nautrali.
ar trebui sa lasam copilul in tara, dar in orasul de domiciliu, nu avem rude apropiate (parinti/surori) care sa asigure intretinerea si educarea copilului. Ambele solutii, din punctul meu de vedere, vin sa incalce drepturile constitutionale fie ale copilului, fie ale sotului : * ale copilului privind dreptul la educatie, de a creste, dezvolta si educa in sanul familiei careia ii apartine
Nu este incalcat nciun drept constitutional, nici al copilului, nici al sotului, nefiind copilul sau. Este doar o situatie incurcata pentru dv, situatie in care dv trebuie sa faceti compromisuri. Vedeti sa nu cumva sa aveti surpriza sa va treziti cu vreo actiune din partea tatalui natural pentru exercitarea autoritatii parintesti in comun.