avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata F stagiu incomplet
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata F stagiu incomplet

Femeie, nascuta 05.02.1960, stagiu de cotizare 21 de ani in tara si 3 ani in Italia, cand poate iesi la pensie anticipat? Poate plati "din mana" contributia la pensie ptr a ajunge "la zi"? Cat ar fi aceasta contributie lunara, trebuie sa plateasca din urma?
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 22:29, 12 Februarie 2014
Acum am inteles! :slap:

Sper ca in mod corect!:)
Trebuie sa cotizeze inca 7 ani si 8 luni pentru a putea iesi la pensie anticipata partiala adica pana in 2021 cand va implini 61 ani si 8 luni.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
cyan, moderator
Pentru limita de varsta cele doua conditii sunt:
Varsta standard 61 de ani si 8 luni
Stagiul minm de 15 ani
Pentru pensie anticipata partiala cu penalizare de 45%:
Varsta 56 de ani si 8 luni(5 inainte).
Stagiu complet de 31 de ani si 8 luni,fara stagiul asimilat(pensie de invaliditate,cursuri universitare de zi).
Se pare ca nu am inteles corect!:sorry:

Poate sa iasa la pensie anticipa partiala cu penalizare la implinirea varstei de 56 de ani si 8 luni dar trebuie sa aiba un stagiu complet de 31 de ani si 8 luni. Aici cred ca am inteles corect.

Inteleg ca trebuie sa indeplineasca cele 2 conditii cumulativ.

Inseamna ca nu poate iesi la pensie anticipata cu penalizare decat dupa indeplinirea stagiului complet de 31 de ani si 8 luni pe care trebuie sa il completeze ori "din mana" ori avand calitatea de angajat in urmatorii 7 ani si 8 luni.

Banuiesc ca nu poate plati anticipat la stagiul complet de cotizare (31 ani 8 luni) astfel incat stagiul complet sa se "indeplineasca" la implinirea varstei la care poate beneficia de pensie anticipata partiala.

Poate este o intrebare fara sens dar ma gandesc la faptul ca nu mai are posibilitatea sa indeplineasca stagiul complet ptr a iesi la pensie anticipata partiala cu penalizare deoarece are perioade in care nu a cotizat.
Astfel este obligata sa cotizeze acei 7 ani si 8 luni ptr a iesi la pensie la varsta de 61 ani si 8 luni adica in oct. 2021.

Cred ca v-am zapacit cu atatea intrebari!:">
~ Conținut șters la cerere ~
Asta m-a derutat, ca sa iasa la pensie anticipat partial trebuie sa cotizeze ptr a indeplini conditia de stagiu minim de 31 de ani si 8 luni, conditie pe care o poate indeplini atunci cand poate iesi la limita de varsta.
In orice caz, are indeplinit stagiul minim de cotizare dar va lua o pensie mica daca nu indeplineste stagiul complet de cotizare de 31 de ani si 8 luni, prin urmare trebuie sa cotizeze in continuare pana cand va putea iesi la limita de varsta.
Va multumesc tuturor pentru lamuriri.

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala femei valerius1510 valerius1510 Pot iesi la pensie anticipata partiala avand 30 ani si trei luni vechime in munca? Sunt nascuta pe 08-Nov-1958. (vezi toată discuția)
Pensie danielavictoria danielavictoria Buna ziua, Cand pot iesi la pensie anticipata sau anticipat partial? sunt nascuta la 31.03.1960 am implinit varsta de 55 de ani,am o vechime de 28 ani, 11 ... (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata Florenta30 Florenta30 va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la pensie anticipata ( la 30.11.2014)avand in vedere urmatoarele date : data nasterii 30.09.1958, data activitatii ... (vezi toată discuția)