avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permisul auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permisul auto

buna ziua.as avea si eu o intrebare legata de retinerea permisului auto.In urma unui control de rutina in trafic am fost testat cu aparatul etilotest si mi-a iesit o alcoolemie de 0,58 in aerul expirat,fapt in urma caruia mi s-a intocmit dosar penal.din cate am auzit rezultatul probelor biologice va fi dublu decat cel in aerul expirat.ce pedeapsa minima se poate acorda,nemaiavand antecedente penale.as putea sa imi recuperez permisul auto daca as primi doar o amenda penala?va multumesc si astept rsp d-voastra.O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 20:29, 16 Aprilie 2009
rezultatul probelor biologice nu va fi chiar dublu.o concentratie de peste 0,80 este considerata infractiune si intra sub incidenta legii penale. depinde cat va iese, dar In lipsa antecedentelor penale si avand sub 0,80 este posibil sa scapati doar cu o amenda contraventionala .Permisul dupa suspendare cred ca i l veti recupera doar in urma unei testari a cunostintelor auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.41 nconstantinescu2003 nconstantinescu2003 Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41? multumesc! (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
alcooltest NarcisaDaiana NarcisaDaiana Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice?? (vezi toată discuția)