avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restrictionarea accesului la locul de parcare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restrictionarea accesului la locul de parcare proprietate privata

Buna ziua,

Sunt nou pe forum si am o problema ce trebuie rezolvata urgent! Locuiesc intr-un ansamblu imobiliar construit in 2013.
In urma cu doua saptamani mi-a fost adus la cunostinta faptul ca dezvoltatorii vor monta bariere la intrarea in ansamblu (motivul: locurile de parcare sunt de vanzare si multe nu au fost cumparate de catre proprietarii de locuinte din ansamblu).
Eu sunt proprietarul unui loc de parcare in cadrul ansamblului, insa o data cu montarea barierei nu voi mai avea acces la locul de parcare daca nu achizitionez o telecomanda de acces care costa 100RON.
Avand in vedere ca la incheierea contractelor de vanzare cumparare (atat pentru locuinta cat si pentru locul de parcare) nu a fost stipulat faptul ca trebuie sa achizitionez o telecomanda pentru a beneficia de acces la locul de parcare, consider ca nu ar trebui sa fiu obligat sa platesc pentru aceasta telecomanda.

Avand in vedere ca maine vor monta bariera, imi puteti spune cum sa procedez pentru a putea intra cu masina in complex? (sa sun la politie, sacumpar telecomanda si apoi sa ii dau in judecata).

Va rog sa imi dati un sfat, eventual si o lege in baza careia sa pot sa imi apar drepturile!

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:37, 11 Februarie 2014
Raspunsul este conditionat de interesul dv primordial
Daca doriti sa aveti posibilitatea sa beneficiati de locul de parcare initial ,achizitionati telecomanda care va asigura accesul la spatiul de parcare
Daca interesul dv vizeaza temeinicia masurii introduceri barierei,puteti demara demersuri catre dezvoltatori,alte autoritati competente
Eu nu vad o restrictionare, ci o conditionare. Daca e legal depinde de contracte, de regulament intern, de orice acte care guverneaza acolo regulile ansamblului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cale acces bariera. dandian dandian Buna ziua, in ansamblul nostru dezvoltatorul a promis ca vor intra doar cei cu locuri de parcare cumparate insa majoritatea nu si-a cumparat loc de parcare. ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie doramai doramai Bună ziua. Anul acesta, o prietenă a achiziţionat un apartament într-unul din aşa zisele ansambluri rezidenţiale ale Bucureştiului, dobândind ... (vezi toată discuția)
Parcare privata anita2007 anita2007 Speta este urmatoarea: bloc nou, amplasat perpendicular pe strada, cu spatiu de parcare privat sub bloc, accesul in bloc se face fie printr-o alee pietonala ... (vezi toată discuția)