avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... despagubiri inundatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

despagubiri inundatie

buna ziua,
mai intai de toate precizez ca nu locuiesc in tara si acest lucru complica si mai mult situatia urmatoare.
Am in proprietate o garsoniera care a fost inchiriata inclusiv luna ianuarie 2014.In februarie s-a intamplat un eveniment neplacut si anume s-a produs o inundatie puternica-se pare datorita frigului?- care a afectat si locatia de sub proprietatea mea.In acea locatie activeaza un cabinet stomatologic.
Mentionez ca nu am asigurare si imi asum toate daunele provocate de inundatie,in schimb proprietarul incearca sa incarce plata despagubirii.
Reprezentantul meu a fost acolo si din relatarile acestuia se pare ca proprietarul doreste renovarea intregului spatiu, schimbarea scaunului stomatologic -care deja este vechi-pe motiv ca s-ar putea sa fie afectat dar nu a precizat nici dupa o saptamana daca este sau nu vreo problema cu acel scaun si mai mult cand s-a dus reprezentantul meu nu au fost lasati sa vorbeasca cu un evaluator de la o companie de asigurari intalnit acolo si desemenea nu a fost lasat sa faca constatarile necesare.
Proprietarul acuza si alte defectiuni datorate inundatiei care au fost combatute chiar in fata dumnealui de catre un angajat al cabinetului spunandu-i ca acele probleme sunt mai vechi.
Prin urmare consider ca se vrea ,,umflarea notei de plata,,si as dori sa stiu ce pot sa fac in aceasta situatie,cui sa ma adresez si pasii care trebuie sa-i urmez.
Va multumesc anticipat pentru sugestii profesioniste si la obiect.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:56, 20 Martie 2014
Daca nu reusiti sa va intelegeti pe cale amiabila este posibil sa se ajunga la solicitarea de despagubiri in instanta.
Deoarece sunteti disponibil sa il despagubiti pe cel pagubit, bineinteles in limita daunelor provocate, daca reprezentatnul dvs. nu reuseste sa il convinga pe dentist angajati un avocat care are o mai mare autoritate si poate face demersuri inclusiv ptr efectuarea unei expertize cu care sa combateti pretentiile pagubitului. Acum ramane de comparat costurile cu avocat, expert si dauna propriu-zisa. Probabil ca dentistul este asigurat si din acest motiv se afla evaluatorul asiguratorului acolo.
Pentru concluzii profesionale ar trebui sa apelati la un expert tehnic in vederea realizari unei expertize
Concret inundatia s-a datorat defectiunii la instalatia proprietate individuala ?
La o inundatie vi se poate reprosa cel mult degradarea peretilor.
Faptul ca nu locuia nimeni in apartament in acea zi sau noapte nu e un motiv sa fiti pus sa suportati o paguba imaginara. Asa cum dv. ar fi trebuit sa va paziti apartamentul, in aceeasi masura trebuia si patronul cabinetului sa-si pazeasca scaunul zi si noapte.

Hai sa fim seriosi, vrea sa-si repare aparatura pe seama dv.
Sunt situatii in care inundatia poate sa afecteze pe langa pereti,inclusiv intreg tavanul
Am avut o situatie in imobil ,in care ruperea T-ul instalatiei verticala - baterie chiuveta bucatarie,a generat o inundatie care a distrus intreg parchetul la apartamentul unde s-a produs defectiunea,vecinul de la etajul inferior fiind obligat sa dea de mancare sugarului sub umbrela deoarece .in casa efectiv "ploua " pe intreg tavanul camerei,fiind distrus tavanul.mobilierul ,bunuri electrice, intreaga instalatie electrica
Apa se mai inchide si din subsol pana sa apuce sa faca asemenea pagube.

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru asigurator de la administratorul blocului Nicusorneacsu Nicusorneacsu Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa reactionez fata de administrator. Am un apartament in Vaslui pe care il folosesc o data pe luna, cand ... (vezi toată discuția)
Despagubire inundatie dana_leea dana_leea Cu ceva timp in urma am avut inundatie.A curs ceva apa la vecinul de sub mine, care a fost despagubit in baza politei de asigurare. Firma de asigurare vrea sa ... (vezi toată discuția)
Despagubire societate de asigurare simona-iulia simona-iulia Buna seara. Acum cateva saptamani mi s-a spart o teava in apartament, s-a produs o inundatie si vecinul meu a chemat firma de asigurari cu care avea contract. ... (vezi toată discuția)