avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... placardare cisterna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

placardare cisterna

Buna ziua,

Va rod sa-mi spunti si mie daca este corect sa placardez o cisterna goala si nespalata cu tablite portocalii reflectorizante si placutele cu ultima marfa incarcata ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:48, 11 Februarie 2014
Nu se pune problema daca este corect ci daca este o obligatie legala!:)

HOTARARE nr. 1.175 din 26 septembrie 2007
pentru aprobarea Normelor de efectuare a activitatii de transport rutier de marfuri periculoase in Romania

ART. 19
Pe lângã obligaţiile prevãzute în alte acte normative, vehiculele utilizate pentru transportul rutier de mãrfuri periculoase trebuie sã îndeplineascã cumulativ şi urmãtoarele condiţii:
a) sã corespundã prevederilor cap. 8.1 din anexa B la A.D.R.;
b) sã fie placardate potrivit cap. 5.3 din anexa A la A.D.R.;
c) sã deţinã certificat de agreare, dacã acest lucru este impus de reglementãrile în vigoare care transpun prevederile pãrţii 9 din anexa B la A.D.R.

[ link extern ]

ART. 37
(3) Constituie contravenţii din categoria I de risc urmãtoarele fapte:
15. transportul fãrã placardarea şi marcarea vehiculului;

ADR 2013 - cap.5.3
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este muncă periculoasă, sau nu? cri5tian cri5tian Bună ziua. Un șofer de camion, ca parte a îndatoririlor de serviciu, are de efectuat (deși [b])nu[/b] cu caracter permanent), un transport de mărfuri ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi deschid o firma de transport marfa. V2000 V2000 Buna ziua vreau sami deschid o firma de transport marfa dar cu o autoutilitara de la 2,8 t la 3,5t prelata sau dubă intre 5 si 10 europaleti in ... (vezi toată discuția)
Licenta transport deseuri nepericuloase ginitza ginitza Buna ziua, Am urmatoarea speta: O firma de colectare deseuri nepericuloase. Se duce la producatorul de deseuri nepericuloase si ia deseurile pe baza ... (vezi toată discuția)