avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauze abuzive-persoane juridice
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauze abuzive-persoane juridice

Exista vreo modificare a legilor privind clauzele abuzive in sensul includerii persoanelor juridice in randul consumatorilor? o clauza abuziva este abuziva prin ea insasi in cazul contractelor de adeziune, indiferent de natura consumatorului.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 07:02, 12 Martie 2015
Vedeti daca va ajuta L.72/28.03.2013 - Cap.V - Clauze contractuale si practici abuzive. Legea la care va referiti nu s-a modificat, in sensul ca protejeaza numai pf, considerate a fi in dezavantaj comparativ cu profesionistii
Exista un temei legal si pentru clauzele abuzive in contractele incheiate intre profesionisti. Legea 72/2013, insa nu se aplica retroactiv.
Solutia pentru a da in judecata pe clauze abuzive pentru o persoana juridica esta cauza imorala, art. 1236 Noul Cod Civil (sau vechiul cod civil, depinde de data incheierii contractului).
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2015
Cristina Paisa, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte credit persoane juridice ela30 ela30 Buna ziua, Am inteles ca OUG 50/2010 se aplica doar persoanelor fizice,dar pentru persoane juridice ce lege reglementeaza contractele pentru a evita ... (vezi toată discuția)
Noua lege privind clauzele abuzive ale bancilor ionut_daniel ionut_daniel Imi puteti spune si mie care este noua lege ce reglementeaza clauzele abuzive ale bancilor? Am avut doua credite, dintre care pe unul l-am lichidat acum un ... (vezi toată discuția)
Ajustare penalitati de intarziere ContSters20980 ContSters20980 Am dat de cateva ori peste topicuri mai vechi sau mai noi, in care autorii au dat de probleme cauzate de contractele de telefonie mobila (si mai ales cu ... (vezi toată discuția)