avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la apa curenta fara avizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la apa curenta fara avizare

Buna ziua,

Imi poate spune cineva daca este legal ca Apa Nova sa debranseze de la apa curenta doua blocuri fara avizare cu 30 de zile inainte de debransare ?
Si totodata stie cineva care este cea mai rapida metoda de trecere de la asociatie de locatari la asociatie de proprietari?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 22:33, 11 Februarie 2014
In cazul in care consumatorul asociatie de locatari se inregistraza cu datori la furnizorul de utilitati,exista clauza contractuala,prin care furnizorul ,cu scopul nemajorarii debitului sa poata sista provizoriu furnizarea utilitatilor
Procedura de infiintare asociatii de proprietari este prevazuta de L nr 230/2007
Furnizorul are dreptul să sisteze prestarea serviciului acelor utilizatori care nu îşi achită contravaloarea serviciilor prestate în cel mult 30 de zile calendaristice de la data expirării termenului de plată a facturilor, prin debranşarea de la reţelele publice de distribuţie a apei ori de la reţelele publice de canalizare, şi să solicite recuperarea debitelor în instanţă.
Măsura debranşării de la reţeaua publică se poate lua numai în urma unei notificări prealabile adresate utilizatorului restant şi se poate pune în aplicare după 5 zile lucrătoare de la data primirii acesteia; transmiterea se poate face prin curier sau prin scrisoare recomandată.
Procedura de notificare se va considera îndeplinită şi în cazul unui eventual refuz de primire a acesteia din partea utilizatorului.
Dacă în termen de 3 luni de la data debranşării nu se solicită reluarea furnizării serviciului, calitatea de utilizator se pierde, iar reluarea prestării serviciului se face ca pentru un nou utilizator, în baza unui nou contract de furnizare/prestare a serviciului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante intretinere Sonanca Sonanca Buna ziua. Va rog sa spuneti daca e legal ca intr-un bloc sa se inchida apa pentru toti locatarii pe motiv ca sunt 3 locatari cu restante la intretinere. ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de intretinere anik233 anik233 buna ziua Locuiesc in orasul Bicaz jud Neamt ,la noi in cartier au venit cei de la APASERV si ne-au oprit apa pe motiv de neplata,chiar daca cei mai multi ... (vezi toată discuția)