avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 200
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 200

Buna ziua!
Am si eu o intrebare cum calculez venitul brut?
cheltuieli deductibile ,venit anulal si castigul?
Mi-am deschis firma un I.I individuala anul trecut prin mai.:(
Eu am bagat 30000 momentan profitul din vanzari ar fii de 200 ron dar eu din cei 30000 ron am luat casa de marcat si renovarea magazinului 12000
cum fac adun tot ce am cheltuit pe marfa (adica ce am cumparat)plus cheltuielile pe care le am ?
Apoi le scad si imi da venitul anual ?

Va rog sa ma ajutati ca nu inteleg cum sa fac, merci!
:(
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:31, 11 Februarie 2014
Adunati separat incasarile ca venituri si apoi cheltuielile separat.
Aveti in vedere ca e posibil ca o seama de cheltuieli sa fie deductibile limitat (daca e cazul). Vedeti art. 48 din codul fiscal si normele de aplicare.
Apoi le scadeti. Rezulta venitul brut.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Castig ii aharmasel aharmasel Buna ziua !Va rog sa ma ajutati cu o problema!Am deschis un magazin.Am plecat cu un stoc 24000 lei. Dupa 3 luni am in magazin marfa de 21000.in cele 3 luni ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 200 micha2la micha2la buna ziua. sunt o intreprindere individuala cu obiect de activitate comert si neplatitot de tva. as avea rugamintea daca ma puteti ajuta cu completarea decl ... (vezi toată discuția)
Completare rjip Apostoaemihai Apostoaemihai Pentru o intreprindere familiala,in urma calcularii impozitului pe profit si stabilirii venitului net la sfarsitul anului,aplicand formula de calcul pentru ... (vezi toată discuția)