Pentru o intreprindere familiala,in urma calcularii impozitului pe profit si stabilirii venitului net la sfarsitul anului,aplicand formula de calcul pentru contabilitate in partida simpla,la inceputul anului urmator,in Registrul-Jurnal Incasari si Plati la rubrica (Plati) la report se trece si stocul la aprovizionare,tinand cont ca a fost introdus in formula de calcul al anului precedent( Venit brut=Incasari+stoc desfacere)si la (Cheltueli deductibile=Cost marfa+Stoc aprovizionare+alte cheltueli)?Va pun aceasta fiind-ca nu sant sigur daca in cazul acesta atat stocul la aprovizionare cat si stocul la desfacere nu se calculeaza dublu la stabilirea venitului net.vA MULTUMESC!
Nu se trece nimic, ca valoare preluata din anul precedent, cand completati rjip de la 1 ianuarie anul curent.
Calculul valorilor care se trec in declaratia 200 se face separat.
Acolo se trec veniturile incasate in anul curent si platile facute in anul curent, fara a se lua in calcul stocul ramas. Venitul net e diferenta venituri brute - cheltuieli. Doar atat.
I.F-ul pe care il am are punctul de lucru in gara,iar de 2 luni nu a mai circulat nici un tren Regiotrans iar in aceasta perioada o parte din marfa a expirat.Cum trebue sa procedez in aceasta situatie?Va multumesc!
Faceti inventar si proces verbal. Apoi luati legatura cu firma de salubritate care va va prelua marfa depreciata si va vor da o hartie la mana si apoi o scadeti din gestiune pe baza procesului verbal.
Referitor la Registrul de bani personali,in situatia mea care am o I.F.si nu am nici un angajat am si eu obligatia sa-mi procur si sa completez acest registru?Va multumesc!
Sant zeprezentantul unei I.F.cu sediul social la domiciliu si cu un punct de lucru la alta adresa.Doresc sa ma informati daca cheltuelile cu utilitatile de la sediul social se trec la cheltueli deductibile sau nu se iau in calcul.Va multumesc!
Transfer stocuri
pendre
Am avut un I.F. si pentru ca nu puteam angaja cu contract de munca am radiat I.F.- ul si am infintat o I.I.
La registrul comertului am o diferenta de cateva ... (vezi toată discuția)