avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arestat in afara RO / Executare pedeapsa in RO
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arestat in afara RO / Executare pedeapsa in RO

Buna ziua!
Sotul meu a fost arestat in RO si extradat intr-o alta tara membra UE, in baza unui mandat european de arestare. Aici a primit o pedeapsa de 3,8 ani, fiind acuzat de proxenetism. Mentionez ca in tara respectiva se executa 8 luni la an. Va rog sa-mi spuneti daca este mai avantajos pentru el sa se transfere in RO, adica daca ar exista vreo posibiltate sa iasa mai repede din inchisoare. Precizez ca nu are antecedente penale.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
maria1515, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria1515 , utilizator 10:39, 13 Februarie 2014
Incercati sa consultati un avocat din acea tara ca sa aflati ce sanse ar avea pe liberare conditionata acolo ca sa puteti face o comparatie.
Nu se poate libera conditionat acolo. Va multumesc!
pai 8 luni la an se executa si in romania doar ca aici se mai scad si zilele castig si ar utea iesi un pic mai repede.
depinde si despre ce tara vorbim si daca acolo se dau acte de clementa mai des decat la noi.
doar dvs si situl decideti ce e mai bine.
un sfat ar fi sa mai asteptati un pic sa vedeti cum se aplica in viitorul apropiat liberarea conditionata in romania deoarece conform noului cod penal e posibil sa faca mai mult aici decat unde este acum.
Daca are sanse mai mari in Romania, intelegand ca deja v-ati informat, sa vina in Romania.
In acest moment se afla in Suedia. In ceea ce priveste actele de clementa in aceasta tara, raspunsul este negativ. Deci sub nici o forma nu poate iesi mai inainte de ispasirea celor 8 luni la an. De aceea ma interesa daca exista vreo posibilitate ca, in cazul in care se transfera in Ro, sa poata iesi mai repede din inchisoare. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

condamnat in romania arestat in italia yrynuca yrynuca Buna ziua, intrebarea este urmatoarea. fratele meu a fost arestat astazi in italia .a fost condamnat in romania pentru conducerea fara permis.(in anul ... (vezi toată discuția)
Anul penal spike00spiegel spike00spiegel cate luni are anul de inchisoare? Am citit pe aici ca 8 luni adica daca esti condamnat la un an de inchisoare poti iesi dupa 8 luni, fara eliberare ... (vezi toată discuția)
Sustragere de la executarea pedepsei- extradare? alex f alex f Buna. Un prieten a condus un autovehicul neinmatriculat fara a posedă permis de conducere și a primit 2 ani si 4 luni inchisoare cu executare. S-a sustras de ... (vezi toată discuția)