avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare-cumparare pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare-cumparare pierdut

Buna ziua...Ce se poate face pentru deschiderea unei succesiuni in cazul in care actul de vanzare-cumparare al unui apartament parte a mostenirii, nu mai este de gasit? Multumesc
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 11:23, 17 Aprilie 2009
Mergeti la cartea funciara sau la admiistratia financiara si solicitati o cipie si cu aceasta mergeti la notar si cereti sa vi se faca un duplicat.
In cel mai rau caz, in care nu exista o copie a contractulu nicii in arhiva notariala, puteti recurge o procedura mai putin utilizata in practica... dar care este reglementata.

Este vorba de procedura de reconstituire a actelor notariale. Potrivit art.54 din Legea notarilor publici şi a activităţii notariale, actele care au dispărut fără a mai fi rămas un exemplar original se reconstituie la cerere, prin încheiere, pe baza acordului părţilor sau, după caz, a succesorilor acestora. În lipsa acordului părţilor, reconstituirea actelor dispărute se va face de judecătoria în circumscripţia căreia îşi are sediul biroul notarial care a întocmit actul, în conformitate cu dispoziţiile din Codul de procedură civilă. În cazul în care actul dispărut a fost întocmit de alte instituţii cu activitate notarială, reconstituirea se face de judecătoria în circumscripţia căreia îşi are sediul instituţia care a întocmit acel act sau se află domiciliul ori sediul uneia dintre părţi, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul a pierdut actele terenului, acum vanzatorul este decedat aoprea60 aoprea60 Cum pot reface actele de proprietate pentru terenul detinut daca vanzatorul a decedat? Trebuie sa mentionez ca martorii prezenti la vanzare inca traiesc. Din ... (vezi toată discuția)
Acte succesiune ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Am mai intrebat acum un an in legatura cu o succesiune si vreau sa va spun ca suntem la acelasi nivel. Sotul meu, a aflat acum un an ca este ... (vezi toată discuția)
Pot lua orice notar din orice judet aminalex aminalex eu vreau sa cumpar o casa dar actele le fac in alt judet pot? (vezi toată discuția)