Bine v-am regasit! As dori sa-mi spuneti care sant actele necesare pentru deschiderea succesiunii pentru un parinte decedat in 1993. Masa succesorala este intr-o localitate, ultimul domiciliu in alta localitate iar decesul a survenit intr-o a treia localitate. Va multumesc!
intocmirea actelor notariale in vederea dezbaterii succesiunii sunt de competenta notarului din circumscriptia caruia a avut ultumul domiciliu defunctul.
aveti de nevoie de certificatul de deces in original, certificatele de nastere ale succesorilor, certificat de casatorie pentru sotul supravietuitor, testament (daca exista asa ceva). daca succesorii nu sunt copiii defunctului, ci frati, parinti, etc...la fiecare trebuie facuta proba de rudenie.
- titlurile de proprietate in original
-2 martori.
- actele de acceptare expresa a succesiunii (daca exista)
Doamna avocat Mihaela88
Multumesc pentru promtitudine ! Nelamurirea mea consta ca nu stiu de unde (primarie) sa scot actele necesare la dezbaterea acestei succesiuni . Este vorba de acel certificat de atestare fiscala ,etc, tinand cont ca masa succesorala este intr-o localitate,decesul a fost inregistrat in alta localitate iar domiciul in alta localitate! Deasemenea cei doi martori sant obligatorii avand in vedere ca decesul a fost in 1993? Va multumesc !
certificatul fiscal il scoateti de la Primaria de unde sunt situate imobilele.
da , prezenta a doi martor este obligatorie in procedura notariala.
3. Notarul competent de la ultimul domiciliu al defunctului,domiciliu care nu este egal cu locul decesului.
Succesiune
costels
deschiderea succesiunii se poate face la orice notar?
se poate deschide succesiune in Bucuresti pt . ca proprietatea e in alt judet? (vezi toată discuția)