avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren in rate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren in rate

buna ziua,
doresc sa cumpar de la un vecin un teren de cca 500 mp.
am cazut la pace cu pretul si cu modalitatea de plata, care va fi in 3 sau 4 rate, pana cel tarziu in decembrie.
ne cunoastem si suntem amandoi de buna credinta, avem incredere unul in celalalt.
dorim sa nu birocratizam excesiv si inutil vanzarea-cumpararea, dar totusi am vrea sa stim ce hartii ar fi bine sa intocmim, ca sa existe o acoperire in caz de ce poate fi mai rau (presupunem de ex, doamne-fereste, ca pe parcurs una din parti decedeaza, si atunci sa rezulte de undeva obligatia mostenitorilor de a continua actul de comert), daca e suficent sa fie cu martori sau trebuie la notar.
multumiri anticipate,
Cel mai recent răspuns: BobiX , utilizator 13:41, 12 Februarie 2014
Sub sanctiunea nulitatii absolute instrainarea imobilelor se face in forma autentica, adica la notar.
evident ca actul in sine de vanzare-cumparare va fi legalizat la notar. eu doream informatii cu privire la documentele pe care sa le intocmim pe parcurs, pana la acoperirea platii integrale.
Nu n ati inteles...se face contract de vanzare cumparare cu plata in rate...adica de la avans pana la ultima rata , contractul nu se incheie la final......mergeti la notar. Va trebuie actul de proprietate, cadastru si intabulare, certificat fiscal.....se va pune pact comisoriu pe fiecare rata ca sa fiti acoperit si se va inscrie la cartea funciara.
da, acum am inteles, multumesc pt lamuriri.
si inca o intrebare as indazni: ce inseamna "pact comisoriu" intrun limbaj mai accesibil celor fara pregatire juridica?
inca o data multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare dispensare medicale prin notariat irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Dupa intrunirea comisiei de vanzare in care s/a stabilit avansul care trebuie achitat ,respectiv 15 % din valoarea totala iar restul de plata in 5 rate ... (vezi toată discuția)
Impartire casa ? sau bani ? gigelas gigelas Buna seara, Un barbat si o femeie,sunt concubini. Impreuna au cumparat o gospodarie,casa si terenul aferent. Dupa cativa ani,au intervenit certuri intre ei si ... (vezi toată discuția)
Cumpărare apartament pași de urmat la notar. bună ziua să ... nicu940503 nicu940503 Cumpărare apartament pași de urmat la notar. Bună ziua Să zicem că m-am înțeles cu proprietarul pentru cumpărarea unui apartament și ajungem la ... (vezi toată discuția)