avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... In ce cauze civile este obligatorie medierea ?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

In ce cauze civile este obligatorie medierea ?

Am o prietena care este actionata in judecata de asociatia de proprietari pentru neplata intretinerii. Ideea este ca in conformitate cu noile prevederi legale Informarea privind medierea este o procedura prealabila obligatorie cel putin asa am inteles eu din cat am reusit sa ma informez. Studiez acum varianta formularii unei intampinari prin care sa invoce pe cale de exceptie lipsa parcurgerii acestei proceduri prealabile si pe cale de consecinta sa le respinga actiunea ca inadmisibila. Mentionez ca actiunea asociatiei a fost depusa in 2014 ianuarie fara sa o anunte de intentiile lor sau sa o invite la mediere. Poate avea succes un asemenea demers ? Exista impedimente pentru care nu ar putea fi admisa o asemenea exceptie ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 14:21, 12 Februarie 2014
Ati inteles corect. Participarea la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii este obligatorie in litigiile civile cu valoare sub 50.000lei (cu cateva exceptii). Prietena dvs se incadreaza in aceasta suma? Obligatia de participare la sedinta este a reclamantului. Poate ca asociatia a primit termen pentru indeplinirea procedurii. Vedeti aici un articol despre inadmisibilitatea cererii de chemare in judecata: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
nu, creanta este undeva la 4000 de lei din care 1200 penalitati. deci se incadreaza. nu cunosc sa fi primit termen pentru acest lucru, dar nu cred.
care sunt cele doua exceptii ? nici una care sa abia legatura cu aceasta speta ?
Exceptiile se refera la ordonanta de plata, cererile cu valoare redusa, litigii în care s-a pronunţat o hotărâre executorie de deschidere a procedurii de insolvenţă, acţiuni referitoare la registrul comerţului. Despre cererile cu valoare redusa aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Mai are altcineva vreo opinie diferita ?

Alte discuții în legătură

Medierea in cazurile comerciale parintily parintily Buna ziua, Doresc sa ma ajutati cu o informatie: in cazul in care trebuie sa initiez un proces impotriva unei firma pentru neplata unei facturi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Se poate ridica excepția de inadmisibilitate în procedura contencioasă, față de neparcurgerea procedurii prealabile, de mediere ? viktorV viktorV Se poate ridica excepția de inadmisibilitate în procedura contencioasă, față de neparcurgerea procedurii prealabile, de mediere ? (vezi toată discuția)
Mediere in ordonanta de plata smeagull smeagull Buna ziua, Am fost chemate in judecata pentru ordonanta de plata. Actiunea a fost introdusa la 11.02.2014. Anterior, nu am fost chemat nici la mediere, nici ... (vezi toată discuția)