avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere in ordonanta de plata
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere in ordonanta de plata

Buna ziua,
Am fost chemate in judecata pentru ordonanta de plata.
Actiunea a fost introdusa la 11.02.2014.
Anterior, nu am fost chemat nici la mediere, nici la vreo conciliere. (n-am stiut ca voi fi dat in judecata, este o incurcatura de facturi)

Trebuia ca reclamantul sa ma invite la mediere?
Pot sa invoc ca exceptie faptul ca nu facut-o?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 12:36, 24 Martie 2014
In cazul in care reclamantul apeleaza la procedura ordonantei de plata, informarea privind medierea nu este obligatorie, aceasta procedura speciala fiind incadrata la exceptiile in acest sens, conform Legii 192/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Deci nu puteti invoca aceasta exceptie.

Exista totusi si in acest caz o procedura prealabila care trebuie indeplinita. Creditorul trebuie sa faca dovada indeplinirii procedurii prealabile obligatorii a somarii debitorului.

Astfel, anterior introducerii cererii la instanta, creditorul va trebui sa ii comunice debitorului, prin intermediul executorului judecatoresc sau prin scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire, o somatie, prin care ii va pune in vedere sa plateasca suma datorata in termen de 15 zile de la primirea acesteia.

Daca nu ati primit somatia, puteti invoca acest lucru in favoarea dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2014
mediator_comeaga, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii somatie plata impozit primarie Vuck Vuck Buna ziua, care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o somatie din partea primariei cu privire la plata impozitului aferent. Respectiv, aceasta ... (vezi toată discuția)
In ce cauze civile este obligatorie medierea ? pauul_sorin pauul_sorin Am o prietena care este actionata in judecata de asociatia de proprietari pentru neplata intretinerii. Ideea este ca in conformitate cu noile prevederi legale ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata Parintele_75 Parintele_75 Buna ziua, avand speta prin care o firma de distributie vinde marfa catre un client ( persoana juridica ) si aceasta nu-si achita debitul mai bine de un an ... (vezi toată discuția)