avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Conditii somatie plata impozit primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Conditii somatie plata impozit primarie

Buna ziua, care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o somatie din partea primariei cu privire la plata impozitului aferent.
Respectiv, aceasta somatie trebuie recomandata cu confirmare de primire sau in plic simplu?
Exista vreun temei juridic pentru acesta procedura?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 15:55, 7 Mai 2014
In mod normal daca este somatie vine cu confirmare de primire, sunt si primarii care trimit plic simplu ,dar am observat ca sunt primarii care afiseaza la intrare o lista cu toti datornicii la sediile administratiile locale si se considera ca a fost indeplinita procedura de anuntare a cetateanului cu privire la inceperea procedurilor de executare.
3. Condițiile judecării cererii privind ordonanța de plată: procedura prealabilă a somării debitorului și procedura prealabilă a informării privind medierea

Pentru ca instanța să rețină și să judece cererea privind emiterea ordonanței de plată, creditorul trebuie să facă dovada îndeplinirii procedurii prealabile obligatorii a somării debitorului.

Astfel, anterior introducerii cererii la instanță, creditorul va trebui să îi comunice debitorului, prin intermediul executorului judecătoresc sau prin scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire, o somaţie, prin care îi va pune în vedere să plătească suma datorată în termen de 15 zile de la primirea acesteia.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
IONICA VADUVA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere in ordonanta de plata smeagull smeagull Buna ziua, Am fost chemate in judecata pentru ordonanta de plata. Actiunea a fost introdusa la 11.02.2014. Anterior, nu am fost chemat nici la mediere, nici ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata Parintele_75 Parintele_75 Buna ziua, avand speta prin care o firma de distributie vinde marfa catre un client ( persoana juridica ) si aceasta nu-si achita debitul mai bine de un an ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata - lipsa somatie, consecinte MARY081968 MARY081968 Buna ziua, Va rog, daca poate sa imi raspunda cineva la urmatoarea intrebare: - am depus la Judecatorie o cerere cu privire la recuperarea unui debit, de la ... (vezi toată discuția)