avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere la politie pe nedrept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere la politie pe nedrept

Buna ziua. Am o scurta poveste la care necesit un raspuns de la persoanele in cauza:

O prietena care are o relatie stabila a cunoscut un tip la locul de munca. Acesta a incercat cu avansuri subtile si apoi cu avansuri pe fata pentru a o desparti de acel baiat. Pentru a face aceste lucruri s-a inscris aproape in toate firmele si locurile unde era inscrisa (de ex: Oriflame-care este cazul de fata). A pus-o sa ii completeze fisa de inscriere, sa ii faca poza la buletin cu acceptul lui pentru a trimite mai departe dar SEMNATURA de inscriere este a lui. Intre timp (aceste lucruri intamplandu-se in decembrie) a fost sa zicem amentintat si vorbit urat de catre prietenul fetei pentru a lasa-o in pace si a nu mai face avansuri.
-S-a facut o comanda pe numele lui, cu acceptul lui la Oriflame , dar comanda a fost ridicata de catre fata. Produsele au fost impartite jumi-juma pentru ca a fost acordul lui. Intre timp fata a realizat ca vrea mai mult de la ea si a taiat orice legatura cu el, fapt pentru care el s-a apucat de baut si pierdut salarii intregi la pariuri.
Dupa o luna de zile baiatul a primit instiintare de la Oriflame ca daca nu plateste vor fi actionati in judecata.
Auzind aceste lucruri baiatul s-a dus la politie si a depus plangere cu urmatoarele:
-ca fata nu mai raspunde la telefon
-ca a ridicat coletul fara ca el sa stie de comanda
-ca fata ar fi spus ca el este in Canada si o sa ia ea comanda
-ca ar fi fost amenintat de prietenul fetei cu sms si convorbiri telefonice
-ca nu stie de inscrierea in Oriflame

Politista a dat curs la aceasta plangere fiind inscrisa ca OMAI.
Dupa cateva discutii cu politista care dupa parerea mea ii tine partea acestui baiat(posibil sa fie vreo cunostinta de-a lui) am putut sa citesc declaratia lui care confirma toate spusele de mai sus la care se adauga citatul: "Daca toate spusele domnisoarei sunt adevarate, de ce nu a mai raspuns la telefon?"

va rog frumos sa analizati si dumneavoastra tot ce am scris mai sus si sa imi spuneti va rog daca domnisoara politista ar fi trebuit sa dea curs la plangere dupa tot ce v-am spus!

In final :
1. factura la oriflame a fost platita de fata pentru ca dupa cum stiti exista o piramida si cei care aduc noi veniti in oriflame sunt giranti pentru aceia si trebuie sa plateasca pentru ei in caz de neplata.
2. Politista a spus ca fata sa il sune pe acel individ si sa se intalneasca cu el pentru ca e pacat sa se ajunga la Penal....Daca fata este sincera in tot ceea ce zice si tot ce a zis el in declaratie se bate cap in cap, de ce a zis politista asa ceva?

Va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: Numantere Deloc , Avocat 14:44, 12 Februarie 2014
dupa parerea dumneavoastra chiar daca nu aveti cunostinte juridice care ar fi fapta de natura penala pe care a savarsit-o fata? a nu raspunde la telefon nu e fapta penala, a ridica un colet nu e fapta penala ( mai ales daca si platesti pentru el ) , samd.fata sa stea linistita si daca este citata la politie atunci sa mearga neaparat cu avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura neplatita patrichisimona patrichisimona Buna ,am o mica problema ,sunt reprezentant oriflame in data de 30 ianuarie am facut online o comanda ,a ajuns in data de 2 februarie ,la sediul cargus am fost ... (vezi toată discuția)
Băiatul meu în vârstă de 16 ani i-a spart telefonul iubitei ... Anadiana7 Anadiana7 Băiatul meu în vârstă de 16 ani i-a spart telefonul iubitei lui în sala de clasa .Părinții fetei împreună cu fata au mers la secția de poliție și ... (vezi toată discuția)
Lovituri, dosar penal voicu_diana voicu_diana buna seara! imi cer scuze daca va deranjez dar am si eu o mare problema in legatura cu o minora. eu am 21 de ani traiesc in concubinaj si am si un copil. ... (vezi toată discuția)