avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Certificat fiscal
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Certificat fiscal

Lucrez la Primarie la impozite si taxe și de multe ori mi se adreseaza persoane care cer certificat fiscal pentru persoane decedate, care desigur nu mai sunt in evidenta noastra? Cum este legal a se rezolva aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:58, 12 Februarie 2014
Pentru decedati, scoaterea din evidentele fiscale(incetarea materiei impozabile) se realizeaza in baza unui act prezentat de catre succesori(certificat de mostenitori) altfel materia impozabila ramane pe rolul nominal unic al decedatului.

Daca a fost indeplinita conditia de mai sus- adica a fost inchis rolul decedatului si deschise roluri pe succesori- se elibereaza certificat fiscal in care se specifica faptul ca nu figureaza in evidentele fiscale cu materie impozabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe mostenitori tciprian tciprian Buna ziua Am o nelamurire. Pentru o persoana care a decedat si are 3 mostenitori legali si nu s-a facut succesiunea stiu ca impozitul se plateste de catre cei ... (vezi toată discuția)
Cum formulez cererea de anulare a unui rol nominal unic deschis de catre un alt mostenitor pe acelasi teren Laurentiu B Laurentiu B In cadrul unei primarii, pe acelasi teren, sau deschis 3 roluri nominale unice, teren ce face obiectul unui partaj succesoral.Ma intereseaza cum fac sa anulez ... (vezi toată discuția)
Procedura de separare rol fiscal intre fosti soti wazz wazz buna ziua as dori sa exclud din rolul meu fiscal pe fostul meu sot de care am divortat acum cativa ani va rog spuneti mi care este procedura completa si ... (vezi toată discuția)