avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum formulez cererea de anulare a unui rol nominal ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum formulez cererea de anulare a unui rol nominal unic deschis de catre un alt mostenitor pe acelasi teren

In cadrul unei primarii, pe acelasi teren, sau deschis 3 roluri nominale unice, teren ce face obiectul unui partaj succesoral.Ma intereseaza cum fac sa anulez cele 2 roluri deschise de catre primarie, in ce temei legal se deschid aceste roluri la primarii si ce acte trebuie sa prezinte cel care cere deschiderea unui rol, dar mai ales unde si cum motivez anularea celorlalte roluri dechise abuziv.
Cel mai recent răspuns: klaremete , utilizator 20:38, 5 Martie 2010
Rolurile se deschid în baza actelor doveditoare conform Codului Fiscal şi a Normelor metodologice de aplicare al Codului fiscal. Un teren nu poate avea în nici un caz decât un singur rol fiscal.
Prevederile aplicabile speţei prezntate:
(2) Contribuabili, în cazul impozitului pe teren, sunt proprietarii terenurilor, oriunde ar fi situate acestea în România şi indiferent de categoria de folosinţă a lor, atât pentru cele din intravilan, cât şi pentru cele din extravilan

74. Se consideră proprietari de terenuri şi acei contribuabili cărora, în condiţiile Legii fondului funciar nr. 18/1991, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1 din 5 ianuarie 1998, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Legea nr. 18/1991, şi ale Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 8 din 12 ianuarie 2000, cu modificările şi completările ulterioare, li s-a constituit ori reconstituit dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole sau forestiere, după caz, de la data punerii în posesie constatată prin procese-verbale, fişe sau orice alte documente de punere în posesie întocmite de comisiile locale, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, chiar dacă nu este emis titlul de proprietate.

Deci, dacă nu este dezbătută succesiunea după autorul terenului, respectiv nu sunt stabilite cotele moştenite, terenul va avea un singur rol nominal unic şi taxa pe teren va fi împărţită în mod egal între moştenitori. Celelalte două roluri trebuiesc anulate din oficiu, pentru că deschiderea lor este greşeala (incompetenţa, nepregătirea:P) funcţionarului cu aceste atribuţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit teren agricol extravilan.penalitati macvio53 macvio53 Am fost instiintat de catre primarie ca am de platit o suma apreciabila reprezentand impozitul si penalitatile din 2007 pana in prezent pentru un titlu de ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe apartament emilot66 emilot66 Eu si fratele meu suntem copropietari pe apartamentul in care locuim. Acum o saptamana am vrut sa platesc impozitul la Primarie dar surpriza! Mi-sa spus pe un ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal la intrainare imobil dacibesti dacibesti Buna ziua, Ma gasesc in situatia de a cumpara un teren. Proprietarii actuali au dobandit acest teren prin contract vanzare cumparare in timp ce erau ... (vezi toată discuția)