Am lovit usor (doar atingere) o victima pe trecerea de pietoni. Desi nu avea absolut nici o rana victima a cerut sa o duc la spital. Am dus-o la cel mai apropiat spital, si conform procedurii spitalul a anuntat politia. Victima chiar nu a vrut sa vina si politia si a spus ca nu doreste sa faca plangere.
Dupa reconstituire mi s-a suspendat permisul pentru o perioada de 60 de zile, si urmeaza din cate am inteles urmarirea penala. Daca spitalul a spus ca victima nu are nimic, mi se poate face dosar penal? Care sunt sansele sa se intample asa ceva?
Am inteles ca victima are 90 de zile la dispozitie sa se razgandeasca. Daca nu are certificat de la spital ce poate face?
Victima trebuie sa "spuna"in scris ca nu depune plangere. Mergeti cu ea la un notar si incheiati un document in care sa specifice ca nu are si nu va avea pretentii materiale sau morale. Acel document il depuneti la politie.
Dosar penal se deschide in orice caz cand se ajunge la spital cu victima.
Chiar daca victima nu are absolut nimic aceasta poate avea pretentii civile, poate gasi un "sfatuitor" care sa ii spuna ca poate fi despagubit. Si 1000 de lei daca cere, ii primeste nu ii da! Puteti apela la asigurator sa il despagubeasca in caz de.... .
Poate cere daune si ptr ca i-ati murdarit hainele cand l-ati atins.
Multumesc pentru lamuriri.
La politie la momentul declaratiei mi s-a spus ca ancheta nu se soldeaza obligatoriu si cu dosar penal. Amenda mi s-a dat, permisul suspendat pentru 60 de zile.
De pretentiile civile imi este acum frica, insa sper la buna cuviinta a doamnei cu pricina...
Daca nu gresesc , exista posibilitatea ca dvs sa-i platiti victimei despagubirile si apoi sa solicitati firmei de asigurari unde ati facut RCA sa va restituie acea suma !
Accident rutier
ioana_25
Buna ziua
un prieten de-al meu a accidentat o persoana pe trecerea de pietoni. Dupa investigatiile facute la spital a rezultat ca victima nu are nevoie de ... (vezi toată discuția)