avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier

Buna ziua
un prieten de-al meu a accidentat o persoana pe trecerea de pietoni. Dupa investigatiile facute la spital a rezultat ca victima nu are nevoie de nici o zi de spitalizare, aceasta avand doar cateva contuzii minore. La sediul politiei victima a dat o declaratie prin care sustine ca nu are nici un fel de pretentie de la prietenul meu nici acum si nici in viitor. Intrebarera mea este: victima se poate razgandi, adica isi poate schimba declaratia si daca da in cat timp de la data Procesului Verbal? Prietenul meu are carnetul suspendat pe o luna de zile si a platit o amenda de 120 lei, iar agentul care a fost la fata locului i-a spus ca daca se impaca cu victima si aceasta nu depune plangere nu mai sunt si alte consecinte. Singura problema e sa nu se razgandeasca victima.
Astept raspunsuri, pareri si va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ioana_25 , utilizator 08:12, 14 Septembrie 2010
din moment ce a dat declaratie ca nu are pretentii nici acum si nici in viitor , atunci stati linistiti. nu are cum sa revina.
Nu exista alte probleme ,avand in vedere declaratia victimei.
Dupa expirarea sanctiunii contraventionale persoana in cauza isi va putea ridica permisul de conducere.
Va multumesc pentru raspunsuri...acum ne-am mai linistit putin. Eu, stiind ce a declarat victima nu imi faceam mari probleme, vroiam doar sa stiu daca si in ce conditii isi poate schimba declaratia si daca este un termen pana cand trebuie sa asteptam ca sa fim 100% siguri ca nu se mai poate intampla nimic.
Va multumesc inca o data pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale gori macovei gori macovei Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de ... (vezi toată discuția)
Accident usor cu vatamare corporala ContSters109480 ContSters109480 Buna seara, in urma cu cateva zile in momentul in care am dorit sa intru pe o strada secundara de pe una principala, in momentul in care faceam stanga pe linie ... (vezi toată discuția)
Accident - conditii depunere plangere penala ContSters371848 ContSters371848 Buna ziua am o intrebare zilele trecute prietena mea a a avut un mic incident ...a lovit pe cineva pe trecerea de pietoni ...a fost dus la spitalul din ... (vezi toată discuția)