avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Indepartare turturi gheata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Indepartare turturi gheata

As dori sa stiu cui revine obligatia indepartarii ghetii si a turturilor de gheata, proprietarului sau chiriasului respectivei cladiri ?
Va multumesc.
Proprietarilor!!!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
Adam Grecu, utilizator
Depinde de clauzele prevazute in contractul de inchiriere.
Initiatorul discutiei nu precizeaza daca spatiul inchiriat este intr-un bloc, intr-o asociatie de proprietrai, intr-o cladire inde functioneaza mai multe firme, un complex de spatii comerciale inchiriate de diferite firme s.a.m.d.
Potrivit HCL nr. 319/2009, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă nemontarea şi neînlocuirea jgheaburilor, burlanelor uzate, ţiglelor, olanelor şi a geamurilor sparte, dar şi neînlăturarea sloiurilor de gheaţă şi ţurţurilor de către proprietari, chiriaşi ori deţinătorii legali.

De asemenea, Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari prevede că administrarea, întreţinerea, investiţiile şi reparaţiile asupra proprietăţii comune cad în sarcina asociaţiei de proprietari.

Neluarea de către proprietari sau de către asociaţia de proprietari „a tuturor măsurilor necesare pentru repararea şi menţinerea în stare de siguranţă a clădirii constituie contravenţie“.

[ link extern ]
Cladirea in cauza apartine un firme care a inchiriat-o alteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Turturi la balconul de la etajul 4 naemarilena naemarilena Sunt administratorul unei farmacii care functioneaza la parterul unui bloc de 4 etaje in sectorul 1 al capitalei. La balconul situat la etajul 4 (si ultimul) ... (vezi toată discuția)
Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Cine si cum poate patrunde in locuinta mea pentru a indeparta turturii KLTM KLTM Buna dimineata! Ce vreme groaznica... Am o problema. De la asociatia de proprietari vor sa intre la mine in casa sa dea jos de pa acoperis niste ... (vezi toată discuția)