avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dispozitie de suspendare permis pentru cumul de puncte ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dispozitie de suspendare permis pentru cumul de puncte emisa dupa 7 luni

Va salut cu respect.

Am gasit ieri pe usa (mama a gasit de fapt, eu ne mai locuind la adresa din buletin) urmatoarea chestie lipita:link: [ link extern ]

Sa fiu sincer, eram constient ca am acumulat mai mult de 15 puncte, dar am tot sperat sa uite de mine domnii de la BPR :).

Nu am primit nicio alta instiitare in acest timp, m-au si oprit diverse filtre in trafic si nimic.

Vreau sa stiu daca exista vreo \"scapare de datorie\" ( =D> ) dpdv legal in acest caz, tinand cont ca de la ultima amenda primita (21 iulie), chiar si de la ultimul termen al intervalului specificat in dispunere au trecut mai bine de 6 luni, termen dupa care din cate stiu punctele se prescriu... sau?

Multumesc!

[Mesaj editat - 2.6 din regulament: In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta (fie ele si pro bono) se fac numai prin intermediul mesageriei private.]
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Anaralucav , utilizator 14:53, 10 Martie 2021
Depuneti o plangere impotriva dispozitiei sefului brigazii rutiere prin care solicitati anularea acesteia motivand ca in conformitate cu art. 209 alin. (1) din HG1391 serviciul politiei rutiere trebuia sa comunice in termen de 10 zile de la data înregistrarii în evidenta a ultimelor puncte de penalizare sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce (aceasta facandu-se la data de .......2014, data afisarii dispozitiei pe usa) iar in cond. cu art. 103 alin. (4) din OUG 195/2002 R punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenţiei.

Dupa ce depuneti plangerea scoateti un certificat de grefa pe care il depuneti la politie, astfel ii informati despre plangere, oricum vor primi de la instanta copie dupa plangere.
Trebuie sa platiti o taxa de 20 de lei timbru judiciar.

hg1391-R.A.oug195
Art. 209. – (1) La cumulul a cel putin 15 puncte de penalizare, serviciul politiei rutiere din judetul care are în evidenta conducatorul de autovehicul comunica acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data înregistrarii în evidenta a ultimelor puncte de penalizare, sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, precum si obligatia de a se prezenta la sediul politiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înstiintarii scrise, pentru a preda permisul de conducere.
(2) Titularul permisului de conducere are dreptul de a conduce autovehicule de la data cumularii celor 15 puncte de penalizare si pâna la data expirarii termenului când avea obligatia de a preda permisul de conducere sau, dupa caz, pâna la data predarii permisului de conducere.
(3) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule opereaza în ziua urmatoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, dupa caz, a expirat termenul de predare a acestuia.

Art.103. -
(4) Punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenţiei.
Buna ziua ! As dori si eu daca se poate, un model de contestatie pt a anula luarea permisului de conducere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva invitatiei de a peda permisul de conducere donigao donigao Buna ziua, Impotriva invitatiei emise de IPJ-serviciul rutier de a preda permisul de conducere ptr acumularea de 15 puncte de penalizare, unde se depune ... (vezi toată discuția)
Dovada permis auto in ce conditii se da? shaworma37 shaworma37 Buna seara! O simpla intrebare am,la predarea permisului pentru acumulare de pcte se poate elibera dovada pt 15 zile?Si daca da in ce conditii?Adica trebuie ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis - acumulare 15 pct, procedura predare permis andr3y921 andr3y921 buna seara,imi puteti spune va rog daca primesc dovada de circulatie atunci cand predau permisul pt acumularea celor 15 pct?Va multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)