avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere impotriva invitatiei de a peda permisul de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere impotriva invitatiei de a peda permisul de conducere

Buna ziua,

Impotriva invitatiei emise de IPJ-serviciul rutier de a preda permisul de conducere ptr acumularea de 15 puncte de penalizare, unde se depune plangere?
Direct la judecatorie sau inainte la IPJ ca si procedura prealabila?
Care este termenul de depunere a unei astfel de plangeri avand in vedere faptul ca permisul tb predat in 5 zile de la data primirii invitatiei?

Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
donigao, utilizator
Cel mai recent răspuns: donigao , utilizator 13:51, 12 Noiembrie 2014
Buna ziua,

Puteti formula plangere la Judecatorie impotriva dispozitiei sefului brigazii rutiere prin care solicitati anularea acesteia. Ulte4rior inregistrarii cererii, solicitati un certificat de grefa cu care mergeti la Politie.
Mai multe aveti mai jos:
HG1391-Regulamentul de Aplicare a OUG195
Art. 209. – (1) La cumulul a cel putin 15 puncte de penalizare, serviciul politiei rutiere din judetul care are în evidenta conducatorul de autovehicul comunica acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data înregistrarii în evidenta a ultimelor puncte de penalizare, sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, precum si obligatia de a se prezenta la sediul politiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înstiintarii scrise, pentru a preda permisul de conducere.
(2) Titularul permisului de conducere are dreptul de a conduce autovehicule de la data cumularii celor 15 puncte de penalizare si pâna la data expirarii termenului când avea obligatia de a preda permisul de conducere sau, dupa caz, pâna la data predarii permisului de conducere.
(3) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule opereaza în ziua urmatoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, dupa caz, a expirat termenul de predare a acestuia.

Art.103. -
(4) Punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenţiei.

Termenul in care puteti formula plangerea este de 15 zile de la primirea dispozitiei.
Atentie!!! Daca nu ati primit dispozitia in 10 zile de inregistrarea in evidenta a ultimelor puncte, acesta poate fi un temei pentru anularea dispozitiei.
De asemenea, puteti contesta si ultimul p.v. de contraventie prin care ati luat ultimele puncte, daca mai sunteti in termen.
Multumesc pentru raspuns.

Exista diferenta intre dispozitia sefului brigazii rutiere si invitatia pe care am primit-o?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
donigao, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie de suspendare permis pentru cumul de puncte emisa dupa 7 luni neamtzu neamtzu Va salut cu respect. Am gasit ieri pe usa (mama a gasit de fapt, eu ne mai locuind la adresa din buletin) urmatoarea chestie lipita:link: ... (vezi toată discuția)
Dovada permis auto in ce conditii se da? shaworma37 shaworma37 Buna seara! O simpla intrebare am,la predarea permisului pentru acumulare de pcte se poate elibera dovada pt 15 zile?Si daca da in ce conditii?Adica trebuie ... (vezi toată discuția)
Cumul de puncte carnet conducere Aioanei_daniel Aioanei_daniel Bună ziua, Va rog sa îmi spuneți în cât timp trebuie sa predai carnetul de conducere după ce ai făcut 15 puncte? Suntem în luna Noiembrie și nu s-au ... (vezi toată discuția)