Bună ziua,
Va rog sa îmi spuneți în cât timp trebuie sa predai carnetul de conducere după ce ai făcut 15 puncte? Suntem în luna Noiembrie și nu s-au actualizat în sistem nici măcar amenzile de la începutul lunii August. Dacă pana la expirarea primelor puncte nu primesc înștiințarea sa predau carnetul ..mai au dreptul sa mi-l ceara? De la politie mi s-a spus ca abia prin Ianuarie se vor actualiza în sistem...poate fi și luna martie. ...mai pot sa îl ceara retroactiv pentru luna noiembrie când am avut ultima sanctiune?
Mulțumesc
În cazul cumulului de 15 puncte de penalizare suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune de către şeful poliţiei rutiere din judeţul sau municipiul Bucureşti care îl are în evidenţă pe titularul permisului de conducere.
La cumulul a cel puţin 15 puncte de penalizare, serviciul poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenta conducătorul de autovehicul comunica acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data înregistrării în evidenta a ultimelor puncte de penalizare, sancţiunea contravenţională complementara a suspendării exercitării dreptului de a conduce, precum şi obligaţia de a se prezintă la sediul poliţiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere.
Punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenţiei.
Titularul permisului de conducere are dreptul de a conduce autovehicule de la data cumulării celor 15 puncte de penalizare şi până la data expirării termenului când avea obligaţia de a preda permisul de conducere sau, după caz, până la data predării permisului de conducere
In functie de aceste coordonate, urmeaza sa apreciati. Nu cred sa dureze asa de mult..