avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in lipsa sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in lipsa sotului

Sot plecat in strainatate de 1o ani, sotia locuieste in Romania si doreste divort, nu sunt copii, nici bunuri materiale , sotul nu este de acord cu divortul pe cale amiabila ( notar sau primarie). Sotul are residenta si lucreaza cu contract de munca in strainanate Sotia nu mai poate sa traiasca singura si doreste divortul.
Cum poate divorta daca" viitorul fost sot" este in strainatate si nu poate veni.( nu doreste ). O persoana nu poate sa fie legata pe viata de-o persoana care ii este foarte indiferent numai de dragul unui ( certificat decasatorie). Multumim
Sa-l invite pe sot la mediere. In cadrul medierii cei doi soti pot discuta neintelegerile privitoare la continuarea casatoriei, iar daca sotul accepta medierea, dar nu doreste sa vina in tara, sedintele de mediere se pot tine si online prin skype cu respectarea conditiilor necesare pentru o buna desfasurare.
Oricum trebuie sa contactati un mediator pentru indeplinirea procedurii prealabile obligatorie referitoarea la participarea dvs la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Nu este obligatorie prezenta paratului la divort, va fi citat la proces si daca nu se prezinta, e problema dansului.
Divorteaza pe motiv ca sunt despartiti in fapt de mai mult de 2 ani. Acesta este un motiv de divort prevazut de lege.
daca nu doreste amiabil, se va trezi cu hotararea de divort in cutia postala.
Ati putea sa va informati si sa fortati putin nota: daca nu vrea amiabil, apoi dureaza ceva, dar:
1. de divortat toty divortati;
2. va mai si plati cheltuieli si poate daune... :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort CRISTIvarga CRISTIvarga DACA SOTIA A INVENTAT UN MOTIV DE DIVORT CAND EA DE FAPT AVEA PE ALTCINEVA,POATE PIERDE PROCESUL?LA 3 SAPTAMANI DUPA CE M-A DAT AFARA DIN CAMINUL CONJUGAL SI-A ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar andreus007 andreus007 In urma unor neintelegeri cu sotia am hotarat sa pun punct casatoriei,n-am bagat div inca numai k am fost instiintat printr.un plic de la un birou de mediator ... (vezi toată discuția)
Mediere inainte de divort - prezenta obligatorie? daniella28 daniella28 daca am proces de divort intentat de sot iar eu nu sunt de acord sa divortez ca e copil minor la mijloc si nu ma prezint la mediere care inteleg ca e ... (vezi toată discuția)