Tatal unei matuse a fost improprietarit in anul 1931 cu o suprafata de 1000 mp de teren casa situat in intravilanul localitatii, in baza unui proces verbal inregistrat la notariat. Localitatea se afla in alta comuna decat in prezent.
In anul 1962 terenul nu fost trecut in cererea de intrare in CAP.
Matusa a devenit unic mostenitor si a introdus la judecatorie o actiune in constatare. La dosar a anexat si o adeverinta de la actuala primarie, prin care se recunoaste ca tatal sau a detinut si detine cu acte legale terenul de casa, acesta nu este atribuit la nicio persoana si ii recomanda sa inainteze actiune in instanta.
In actiune, matusa a solicitat ca primaria sa inainteze actele necesare in vederea eliberarii titlului de proprietate pe numele ei (in principal) sau al tatalui sau (in subsidiar).
In prima sedinta instanta a amanat cauza pentru a da posibilitatea reclamantei sa precizeze actiunea.
Ce trebuie sa precizeze matusa in aceasta situatie? Probabil ca instanta sa constate existenta dreptul asupra terenului de casa.
Daca instanta ii va recunoaste dreptul ce trebuie sa mai faca pentru a intra in posesie?
Va multumesc mult!
Matusa a avut un AVC si nu poate fi transportata la judecatorie sau la notar pentru a ma imputernici sa o reprezint, iar pentru avocat nu dispune de fondurile banesti necesare.
VA MULTUMESC MULT.
Poate veni un notar acasa pentru o procura. Daca nu faceti efort, veti pierde, e regula de aur: trebuie sa te zbati ca sa obtii ceva.
Poate proprietatea in cauza nu merge; poate nu va permiteti avocat, insa e posibil sa platiti taxe de timbru pe care sa le pierdeti cu gratie, asta va permiteti? Nu ar fi primul caz...