avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura vanzare catre persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura vanzare catre persoana fizica

buna ziua,
am o intrebare si anume o firma poate sa imi vanda mie niste produse pe persoana fizica, produsele respective au fost facturate si inregistrate pe numele firmei? mentionez ca firma a cumparat produsele respective de la un furnizor dar doreste sa mi le vanda mie ca nu ii mai sunt de folos.
cum se poate proceda?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 18:42, 12 Februarie 2014
Buna ziua,

Daca este vorba de o marfa, se face o vanzare obisnuita, dar cu un adaos de minim 1%.

Respect,
Dan Preda.
am inteles. daca de ex valoarea produselor pe factura a fost de 500 lei tva inclus se mai adauga un adaos de 1%? nu se poate vinde cu mai putin? si as mai avea o intrebare daca intre data in care a fost emisa factura trebuie sa exista un nr de zile intre data la care a fost esmisa factura respectiva si data noi vanzari sa zicem.

Multumesc frumos pentru ajutor
Buna ziua,

Sunteti platitor de TVA, sau neplatitor?
Legat de numarul de zile, nu conteaza. Le puteti vinde si a 2-a zi.

Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
ContSters307306, utilizator
neplatitor
Buna seara,

Atunci valoare de intrare a marfurilor este de 500 de lei, si le veti vinde mai departe cu minim 505 lei.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa pt neplatitor tva cristina29 cristina29 Buna ziua! As dori sa intreb si eu cum se vinde marfa de la o firma platitoare de tva, spre o firma neplatitoare de tva. Este posibila eliminarea adaosului ... (vezi toată discuția)
Import din ue fara tva si vinzare in romania nordelectric nordelectric Buna ziua, Vreau sa import marfa fara TVA din UE. si sa o vind in R omania.Cum pot evita plata TVA sau cum pot vinde aceasta marfa fara TVA.Sa-mi fac firma ... (vezi toată discuția)
Cum fac preturile si cum le pot vinde legal prin casa de marcat? tym_and tym_and buna ziua Imi fac un gewerbe ( PFA) si inchiriez un spatiu pentru ami face un magazin mixt, cumpar marfa de la selgros sau metro. Exemplu : Cumpar cu un ... (vezi toată discuția)