avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit Ipotecar - riscuri pt vanzator ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit Ipotecar - riscuri pt vanzator ?

Buna ziua , vrea cineva sa imi cumpere apartamentul prin credit ipotecar prin programul prima casa .EXISTA vreun risc din partea mea sa faca vreo "golanie" sau se pot face ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:18, 12 Februarie 2014
In principiu nu. Mergeti cu actele la un notar.
Stefan0212 a scris:

Buna ziua , vrea cineva sa imi cumpere apartamentul prin credit ipotecar prin programul prima casa .EXISTA vreun risc din partea mea sa faca vreo "golanie" sau se pot face ?

Riscul exista pt. dvs, dar provenit de la cealalta parte. Fiind insa implicata si o banca - de obicei, programul ,,PRIMA CASA,, de care doreste sa beneficieze potentialul cumparator, implica o institutie bancara serioasa- aceasta se asigura sa fie totul in regula, si sa existe o concordanta privitoare la acte, sumele platite, etc.
Nu inteleg ce riscuri vedeti dv. Riscurile sunt aceleasi la orice vanzare, nu aduce nimic riscant creditul, ba mai mult, aduce o verificare a actelor in plus... si oricum, doamna e vanzator, deci nici nu o intereseaza decat sa-si ia banii si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament de la proprietar noua casa mike01 mike01 Buna ziua! Doresc sa cumpar un apartament, vanzatorul are credit prin programul noua casa si mai are de achitat 50.000 euro. Vanzatorul doreste sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Construire casa Maarius Maarius Am nevoie de o suma de bani pe care doresc sa o folosesc la constructia unei case, iar pentru obtinerea sumei necesare as putea sa achizitionez imobilul ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil asupra caruia exista o ipoteca za_raptor za_raptor Buna ziua, Am gasit un imobil pe care vreau sa-l cumpar prin programul Prima Casa si care indeplineste toate criteriile pe care le aveam pentru ... (vezi toată discuția)