avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construire casa

Am nevoie de o suma de bani pe care doresc sa o folosesc la constructia unei case, iar pentru obtinerea sumei necesare as putea sa achizitionez imobilul parintilor prin credit bancar, iar cu banii primiti de la mine, parintii ar putea sa ma ajute cu suma primita. Motivul pentru care doresc sa fac aceste operatiuni, este ca in prezent nu exista produse bancare pe 30 ani pentru constructia unei case si pentru care o firma de constructii sa fie de acord. INTREBARE: Poate fi considerat ceva ilegal in aceste operatiuni? (sunt unele banci care nu acorda credite pentru achizitia unui imobil de la parinti)
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:58, 16 Iulie 2015
Nu este nimic ilegal in ceea ce vreti sa faceti. Nu exista nicio prevedere care sa mentioneze ca vanzatorul nu trebuie sa fie ruda cu cumparatorul.
E fraudulos, caci spuneti bancii ca vreti sa cumparati un imobil pe care nu il cumparati in realitate. In functie de potentialii mostenitori ai parintilor, actul de vanzare poate fi anulat pentru simulare.
Depinde cum sunt facute actele etc.
Pe de alta parte, daca ati avea un avans cat de cat serios din pretul final al casei construite, puteti obtine totusi un credit ipotecar pentru constructie cu o negociere mai serioasa cu constructorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare facut la notar pt o casa in constructie? stelian_1981 stelian_1981 Buna ziua....Doresc sa cumpar o casa de la un constructor ,constructia este doar la nivel de fundatie are ca termen de finalizare pe sfarsitul anului,avansul ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar popborbala popborbala Buna ziua. Impreuna cu sotul meu vrem sa cumparam un imobil de la parintii mei. Achizitia dorim sa fie finantata prin banca, printr-un credit ipotecar. ... (vezi toată discuția)
Cand pot nota privilegiul constructorului melyse01 melyse01 Buna ziua, Am inceput executarea unei constructii in calitate de constructor, insa as dori sa notez in CF privilegiul constructorului ca o masura de ... (vezi toată discuția)