Am nevoie de o suma de bani pe care doresc sa o folosesc la constructia unei case, iar pentru obtinerea sumei necesare as putea sa achizitionez imobilul parintilor prin credit bancar, iar cu banii primiti de la mine, parintii ar putea sa ma ajute cu suma primita. Motivul pentru care doresc sa fac aceste operatiuni, este ca in prezent nu exista produse bancare pe 30 ani pentru constructia unei case si pentru care o firma de constructii sa fie de acord. INTREBARE: Poate fi considerat ceva ilegal in aceste operatiuni? (sunt unele banci care nu acorda credite pentru achizitia unui imobil de la parinti)
E fraudulos, caci spuneti bancii ca vreti sa cumparati un imobil pe care nu il cumparati in realitate. In functie de potentialii mostenitori ai parintilor, actul de vanzare poate fi anulat pentru simulare.
Depinde cum sunt facute actele etc.
Pe de alta parte, daca ati avea un avans cat de cat serios din pretul final al casei construite, puteti obtine totusi un credit ipotecar pentru constructie cu o negociere mai serioasa cu constructorul.
Credit ipotecar
popborbala
Buna ziua.
Impreuna cu sotul meu vrem sa cumparam un imobil de la parintii mei. Achizitia dorim sa fie finantata prin banca, printr-un credit ipotecar. ... (vezi toată discuția)