avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare facut la notar pt o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare facut la notar pt o casa in constructie?

Buna ziua....Doresc sa cumpar o casa de la un constructor ,constructia este doar la nivel de fundatie are ca termen de finalizare pe sfarsitul anului,avansul pe ca il cere este de 15000Euro casa fiind 85000 euro achizitia va fi prin credit ipotecar...Cumparatorul doreste sa platesc avansul de 15000 euro la momentul semnari precontactului iar ulterior restul sumei de 70.000 euro care va fi achitat la finalizarea constructiei prin credit ipotecar

Doresc sa va intreb ce clauze trebuie sa fie incluse in contractul de la notar ,sa nu pierd avansul in care sant anumite probleme cu actele casei,nu se finalizeaza constructia,nu imi acorda va acorda bani banca (am fost de am facut simularea creditului si ma incadrez)?
Cel mai recent răspuns: stelian_1981 , utilizator 08:07, 18 Ianuarie 2018
Daca vanzatorul se razgandeste, sau actul nu se poate perfecta din culpa sa, acesta din urma va restitui cumparatorului dublul avansului incasat de la cumparator.
Atunci cand cumparatorul se razgandeste,sau actul nu poate fi perfectat datorita culpei acestuia, vanzatorul are dreptul retinerii avansului achitat de catre cumparator.
Daca banca nu imi mai acorda creditul pe diferite motive ex (nu este in regula ceva cu actele casei,s-au evaluatorul nu evalueaza casa la acea su,a,s-au imi pierd locul de munca) in conditile astea ce se intampla cu avansul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire casa Maarius Maarius Am nevoie de o suma de bani pe care doresc sa o folosesc la constructia unei case, iar pentru obtinerea sumei necesare as putea sa achizitionez imobilul ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract vanzare apartament costi1987 costi1987 Buna ziua, Am un apartament la vanzare si saptamana trecuta m-am inteles cu niste clienti sa il cumpere. Mi-au cerut contractul de vanzare-cumparare, ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament de la proprietar noua casa mike01 mike01 Buna ziua! Doresc sa cumpar un apartament, vanzatorul are credit prin programul noua casa si mai are de achitat 50.000 euro. Vanzatorul doreste sa-i dau ... (vezi toată discuția)