avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectare antecontract vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectare antecontract vanzare apartament

Buna ziua,
Am un apartament la vanzare si saptamana trecuta m-am inteles cu niste clienti sa il cumpere. Mi-au cerut contractul de vanzare-cumparare, cadastru, etc... S-au hotarat sa il cumpere si am fost la agentie sa facem antecontractul. Am stabilit sa imi dea 1000 euro garantia, 13000 euro cash si 50000 euro cand ii primeau de la banca (mi-au spus prin credit ipotecar). Am semnat antecontractul si am stabilit ca sa definitivam vanzarea pe data de 2 martie. Astazi am primit telefon de la agentie sa merg sa reziliem antecontractul si sa le dau garantia inapoi ca banca nu le-a acceptat creditul. Eu ce fac in cazul acesta? Pentru ca am retras toate anunturile, am refuzat in ultima saptamana toate ofertele ce au mai venit. Ei mi-au spus ca nu e vina lor ca banca nu le-a dat creditul si ca trebuie sa le restitui garantia de 1000 euro data! Va multumesc
Cel mai recent răspuns: krime777 , utilizator 11:28, 21 Ianuarie 2015
Este foarte important ce clauze au fost trecute in antecontractul semnat, cu privire la renuntarea partilor.
1. Daca vanzatorul revine asupra vanzarii este obligat sa restituie cumparatorului de doua ori suma platita ca avans;
2. In situatia in care cumparatorul se razgandest sau nu respecta temenul, va pierde avansul platit.
Situatia e mai delicata ptr ca nu clientul s-a razgandit ci banca nu a acordat creditul, insa e vina lor ptr ca se putea face o simulare din care puteau sa afle daca banca va acorda creditul sau nu. Parerea mea e ca i se poate imputa lor aceasta situatie si ca ar fi valabil punctul 2, adica ei vor pierde avansul platit.
Depinde ce e prevazut in antecontract. Daca e prevazut ca daca banca nu le acorda imprumutul Dvs sunteti obligat sa le returnati avansul, trebuie sa-l returnati. Daca nu este prevazut, ramaneti cu acel avans.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil Marii5 Marii5 Buna seara. As avea nevoie de niste informatii legate de un antecontract de cumparare vanzare. S-a facut un contract de promisiune de vanzare cumparare cu o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as avea o intrebare.. daca ma puteti ajuta va rog! ... danielaal danielaal Buna ziua! As avea o intrebare.. daca ma puteti ajuta va rog! Am dat un avans pentru un imobil (14000 €), dar banca mi-a refuzat creditul, spunand ca ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa - pierd avansul din cauza bancii catalin182 catalin182 Buna ziua, In urma cu 2 luni am inceput sa depun actele pentru a obtine un credit prima casa la bank. In urma analizei preliminare rezulta ca ma incadrez fara ... (vezi toată discuția)