avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CAND POT NOTA PRIVILEGIUL CONSTRUCTORULUI
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CAND POT NOTA PRIVILEGIUL CONSTRUCTORULUI

Buna ziua,

Am inceput executarea unei constructii in calitate de constructor, insa as dori sa notez in CF privilegiul constructorului ca o masura de precautie, deoarece am vagi banuieli ca beneficiarul nu o sa-mi poata achita contravaloarea lucrarilor conform contractului.Intrebarea mea este daca pot sa cer inscrierea privilegiului acum avand in vedere ca lucrarea este in desfasurare aproximativ 20% este executata.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: melyse01 , utilizator 17:10, 4 Decembrie 2009
Privilegiul pentru ce vreti sa il notati? Sa deveniti proprietar?
Orice notare nu se poate face numai in baza unui act. Daca vreti sa notati privilegiu pe constructie nu puteti nota in CF numai dupa ce e intabulata constructia si aveti pe ce nota privilegiul. Asta inseamna finalizarea constructiei, proces verbal predare primire, notare in CF. Deci trebuie sa terminati munca prima data.
Faceti o conventie la notar, pe faze de lucru si sume de bani datorate pe fiecare faza de lucru, cand terminati o faza faceti un proces verbal de predare primire, de mana, si primiti banii. Cand nu primiti banii pe faza nu continuati lucrarea.
Multumesc pentru raspuns.

Nu doresc sa devin proprietar, doresc doar sa-mi iau masuri de siguranta, in cazul in care beneficiarul devine insolvabil iar imobilul este ipotecat la banci, sa nu raman doar cu praful de pe imobil, ci sa beneficiez de un drept de preferinta fata de alti creditori ipotecari ai beneficiarului meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiul constructorului melyse01 melyse01 Bună ziua, Am construit un imobil pentru un beneficiar cu care am incheiat un contract de antrepriză, dar care a ,,uitat,, să plătească cv imobilului. ... (vezi toată discuția)
Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil ContSters87348 ContSters87348 buna ziua! va rog sa ma sfatuiti care e cea mai buna cale de urmat la achizitionarea unui apartament, situatia concreta fiind urmatoarea: doresc sa cumpar ... (vezi toată discuția)