avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

sotia a nascut pe 25 iunie2013,a intrat in concediu crestere copil pe 1 octombrie 2013(a ales varianta cu doi ani) si vrea sa inceapa munca pe 1 iulie 2014,al doilea an urmind sa stau eu(sotul). 1.banuiesc ca se poate sa stau eu un an daca am inteles bine legea. 2.daca nu stau un an ci 2-3 luni sa zicem si incep munca se mai acorda stimulentul de insertie
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:45, 12 Februarie 2014
Puteti sa stati un an sau mai mult, pana implineste copilul varsta de 2 ani. Puteti sa stati si mai putin, dar nu mai putin de 1 luna, insa stimulentul de insertie va fi acordat o singura data pentru un copil nascut, unuia dintre parinti, in acest caz numai dumneavoastra daca va intoarceti mai repede la serviciu. Oricum ar fi bine sa va informati exact la DGASPC din localitatea dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
cristimesesan, utilizator
1. In timpul celor 2 ani de concediu crestere copil (CCC) luat de mama puteti oricand sa intrati si dvs. in CCC cel putin o luna (adica puteti sa stati in CCC si pana implineste copilul 2 ani).

2. Daca reluati activitatea mai repede intra mama din nou in CCC si daca reia activitatea dupa ce implineste copilul 1 an va beneficia de stimulentul de insertie pana ce implineste copilul 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal Denisa36 Denisa36 Buna ziua.Atat eu cat si sotul meu putem intra in concediu de crestere copil,amandoi fiind salariati.Eu as dori sa intru in concediu prenatal pe data de 1iulie ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie tata Ionut_ct Ionut_ct Buna ziua! am avut si am in continuare mai multe nedumeriri in ceea ce priveste stimulentul de insertie ce se acorda, deoarece textul de lege este oarecum ... (vezi toată discuția)