sotia a nascut pe 25 iunie2013,a intrat in concediu crestere copil pe 1 octombrie 2013(a ales varianta cu doi ani) si vrea sa inceapa munca pe 1 iulie 2014,al doilea an urmind sa stau eu(sotul). 1.banuiesc ca se poate sa stau eu un an daca am inteles bine legea. 2.daca nu stau un an ci 2-3 luni sa zicem si incep munca se mai acorda stimulentul de insertie
Puteti sa stati un an sau mai mult, pana implineste copilul varsta de 2 ani. Puteti sa stati si mai putin, dar nu mai putin de 1 luna, insa stimulentul de insertie va fi acordat o singura data pentru un copil nascut, unuia dintre parinti, in acest caz numai dumneavoastra daca va intoarceti mai repede la serviciu. Oricum ar fi bine sa va informati exact la DGASPC din localitatea dumneavoastra.
1. In timpul celor 2 ani de concediu crestere copil (CCC) luat de mama puteti oricand sa intrati si dvs. in CCC cel putin o luna (adica puteti sa stati in CCC si pana implineste copilul 2 ani).
2. Daca reluati activitatea mai repede intra mama din nou in CCC si daca reia activitatea dupa ce implineste copilul 1 an va beneficia de stimulentul de insertie pana ce implineste copilul 2 ani.