avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... act de tranzactie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

act de tranzactie?

buna ziua as dori sa stiu ce act pot face cu fratele meu el dorind sa ramana in casa parinteasca si sa ma despagubeasca cu o suma de bani.precizez ca parintii traiesc si nu vor sa i faca nici un act lui deocamdata dar dorinta lui e sa-i ramana lui apartamentul si sa ma desp. pe mine.ce fel de documente putem face?multumesc
Cat timp parintii sunt in viata nu puteti sa faceti nici un act valid. Dupa decesul acestora puteti sa renuntati la mostenire iar el sa va plateasca o anumita suma de bani.
Incercati sa ajungeti cu totii la o intelegere si astfel toata lumea ar putea fi multumita prin realizarea unui acord care sa fie consfintit prin lege,fie prin act notarial,fie prin hotarare judecatoreasca.In asemenea situatie,incercati fiecare sa sa faceti compromisuri deoarece pozitia rigida si tensiunile artificiale nu ajuta la indeplirea dezideratului dvs.
Succes !
Atat timp ce parintii care sunt proprietarii apartamentului traiesc , nu puteti sa faceti nici un act intre dumneavoastra si fratele dumneavoastra.
Orice act facut in aceste conditii este nul.
va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire Monika3 Monika3 Buna ziua Suntem 3 frati,doresc sa ii despagubesc sa imi ramana mie apartamentul care e pe numele parintilor si care nu au pretentie materiala. Se imparte la ... (vezi toată discuția)
Cedare parti din mostenire artur1971 artur1971 Buna ziua . am din nou nevoie de ajutorul dumneavoastra. Parintii mei au murit iar eu cu fratele meu vrem sa facem succesiunea, eu las casa parinteasca lui ... (vezi toată discuția)
Custodie Cristinamaria13 Cristinamaria13 Buna seara , am o fetita de un an jumatate si este trecuta pe numele meu de fam. Iar dupa o judecata pt pensia alimentara pt copil , ne am ìmpacat eu si ... (vezi toată discuția)