buna ziua,
am o mare nelamurire legata de limita pana la care poate actiona presedintele de scara si comitetul sau executiv!
in primul rand tin sa precizez ca de la mutarea noastra in bloc au inceput neplacerile cu vecinii de dedesupt. am primit fel de fel de reclamatii, cu politia la usa precum ca eu merg noaptea cu tocuri prin casa, ca tropaim, ca, intr-un fel, "chefuim" si ne "destrabalam" in orele lor de odihna.
au venit politistii, au constatat ca in casa era doar o familie tanara cu o mamica in devenire si ca o gravida nu poate topai cu tocuri prin casa. si eu si sotul in timpul zilei eram la serviciu, deci nejustificata plangerea lor ca nu le respectam programul de somnic.
nu va mai spun ca scumpa mea vecina de sub noi a tinut in mod deosebit sa le precizeze politistilor ca la noi scartaie patul noaptea.
am tacut, am dat-o la pace. mosii s-au convins ca eu nu am cum sa topai de nebuna prin casa cu burta la gura si am facut pace pentru vreo 2 ani cu cei de sub noi. alta batrana de la et 5 (noi stam la 7) vine si ea cu plangeri ca il deranjeaza pe sotul ei aerul nostru conditionat. am mutat, de dragul lor, si aerul conditionat sus pe bloc. la o scurta perioada de timp primim alta sesizare conform careia nu e bine ca am mutat aerul conditionat sus pe bloc, ca trebuia sa cerem aprobarea comitetului pentru asta actiune binevoitoare a noastra (nu mai zic ca ne-a costat mutarea aerului 3 milioane de lei vechi). deci nu e bine nimic din ce facem oameni buni.
sotul meu a ajuns la limita rabdarii cu oamenii astia si la un momentdat a refuzat sa mai salute pe vreunul din cei care ne tot fac reclamatii. iarasi au inceput cu reclamatii la politie ca ii deranjeaza copiii nostri, ca nu dorm noaptea, ca tropaie prin casa. copiii mei merg la gradi cu program prelungit, si ajung acasa la 5.30-6.00 seara. la 10.30 se culca. ce e drept joaca ascunsa pana se culca sau construiesc lego.
am inceput in 2012 renovarea totala a apartamentului. am dat jos toata tencuiala veche si am incarcat din nou peretii, maqi grosi, plus izolatie cu vata minerala pe peretele dinspre vecina si in pardoseala am pus folie antifonica de 3 mm din cauciuc peste care turnat beton si toate alea, cu firma specializata, cu proiect facut. NU E BINE NICI ASTA, OAMENI BUNI!
au inceput sa curga iar reclamatii: lucrari neautorizate, depozitarea lucrurilor pe hol (sotul le-a carat apoi in alta parte), zgomot de la lucrari, iar astazi (12 feb 2014) ne-au pus o noua petitie in cutia postala prin care ne cer taxa pentru lift, deoarece s-au carat materialele de constructie cu liftul cica aproape 1 an de zile. iar ei, "binevoitorii" au blocat liftul in timpul lucrarilor pe motivul modernizarii lui, muncitorii fiind nevoiti sa care materialele in spinare pe scari. renovarea apartamentului inn ceea ce priveste tencuiala a inceput in aprilie 2013 pana prin iunie. apoi a stagnat pana in septembrie 2013. iar in octombrie a fost gata, noi revenind in apartament.
deci numai calomnii la adresa noastra.
in uscatorul de rufe al blocului ni s-a spus ca avem si noi dreptul sa uscam rufe. am cerut deci o cheie ca sa usuc rufele sus. vecina care avea cheile si-a depozitat acolo toate vechiturile (masina de spalat veche, masina de cusdut, aparat de sport, bicicleta, fel de fel de cutii mari de la TV si calculator, oale mari de pe timpul bunicii, o usa de la intrare veche - am facut si poze). noi am pus acolo cateva jucarii mai mari si bicicleta copiilor, dar le-am dus ulterior. acum am mai depozitat cativa saqci cu haine pe care ii spal treptat-treptat, cat imi permite si spatiul sa intind, ca nu pot acupa toate sarmele. doamna care si-a depozitat vechiturile s-s facut stapana pe uscator si, fiind si in comitetul executiv, a mentionat in petitia de astazi ca sa predam cheia si sa golim lucrurile noastre de acolo.
alta problema care ii doare: acum facem mobila in casa si am pus palul de lucru la usa, iar baiatul care monteaza bucatile gata taiate din fabrica mai scurteaza o bucata, dupa nevoie, sau infileteaza suruburi cu surubelnita electrica. nu le convine nici asta. au zis ca daca nu eliberam holul de pal, trebuie sa platim chirie pentru ocuparea spatiului comun. orice facem, ii deranjeaza.
ce pot sa fac din punct de vedere legal pentru toate calomniile astea? nu mai spun ca ne-au acuzat ca furam apa, desi noi nu stateam nici macar aici la acel moment cand a depus baba de la 5 reclamatia, iar apartamentul era in lucrari.
vreau sa mentionez ca in toate reclamatiile astea sunt implicate trei femei: cea de la 6,cea de la 5 de sub mine si vecina care sta perete in perete, iar presedintele de scara, un mos teribil de orgolios si ingamfat ca e fost profesor universitar, e foarte incantat sa isi exercite puterea in asemenea situatii. dar nu vine macar o data sa intrebe daca este adevarat ce spun babele de sub noi.
deci, ce pot sa fac sa ii linistesc odata? ei spun in petitie ca "s-a hotarat in adunare generala", dar sunt numai minciuni. sunt doar 4-5 care fac legea si semneaza si gata! asta inseamna ca s-a hotarat in adunare generala, dupa capul lor. X-(
va rog sa-mi spuneti ce putem face, eu si sotul, ca sa traim in liniste, fara amenintari din partea lor? au precizat in petitia asta ca "altfel " se vor lua masuri legale de catre Politie.
tin sa mai precizez ca sirul reclamatiilor la adresa noastra au inceput odata cu numirea dlui Ibanescu ca presedinte de scara. cand a fost schimbat, nu am avut absolut nici o problema cu dl. Popescu, un om deosebit, tot profesor universitar, dar deosebit, respectuos fata de toti, chiar daca este in varsta. la revenirea dlui Ibanescu, nu va mai zic ca am fost reclamati la Politie ca nu il respectam, ca il "injura" sotul meu etc etc. iar acum s-a legat si de capul fostului presedinte, chipurile l-a scos dator in banii asociatiei ca sa nu ii mai dea premiu.
sunt aici niste nereguli si nedreptati facute de omul asta ... de nu stiu cine il poate potoli si "sfatui" sa lase odata oamenii in pace.
cred ca am spus mai mult decat trebuia, dar am facut-o ca sa va creez o imagine cat mai fidela a moralului acestui domn presedinte de scara si a batranilor din comitetul lui.
ceea ce as dori sa aflu este daca pot sa-l cumintesc si sa-l determin sa ne lase odata in pace printr-o actiune in Instanta sau o plangere penala?
Cel mai recent răspuns:
Adam Grecu , utilizator
15:53, 12 Februarie 2014