buna ziua acum aproximativ 2 ani am cumparat un apartament prin prima casa...am vazut mai multe apartamente cu diferite agentii imobiliare.totul bun si frumos am platit comision la una din agentii dar fara nici o hartie(deci e ca si cum nu e nimik inregistrat cu firma asta).dupa 2 ani a venit notificare ca trebuie sa ma przint la mediere.am aflat cu stupoare ca o alta agentie urmeaza sa ma dea in judecata pentru comision..ideia este.exista contract cu agentia doar semnatura mea in dreptul apartamentului asta desi in am mai vazut 2 apartamete si eram insotit de alte 2 persoane.cand am vrut sa ne arate apartamentul care l am cumparat in cele din urma le am, spus ca l am vazut si probabil din neatentie am semnat si in dreptul lui chiar daca nu l am vazut cu agentia asta.martori am fostii proprietari prietenii nostri cum si noi doi cum ca nu am vazut apartamentul cu agentia asta..spupoare ca imi cer 1600 eoro plus apr11000 euro penalitati pe zi...iar daca accept medierea 2500euro..ideia este ca eu stiu ca nu am gresit chiar nu am vazut ap cu ei am martorii astia, nu exista contract de exclyusivitate cu fostul proprietar.cesanse am sa castig?
Parerea mea este ca, daca in dreptul apartamentului vizionat de catre dvs. cu agentia respectiva (apartament pe care ulterior l-ati si cumparat !!!) este trecuta semnatura dvs. si mai exista si contract incheiat cu agentia respectiva (care v-a notificat, invitandu-va la mediere), exista sanse destul de mare sa pierdeti un eventual proces cu firma respectiva! Practic dvs. incercati ca, folosind declaratii de martori, sa va contraziceti propria semnatura de pe contract.....este destul de greu de demonstrat ceea ce sustineti dvs........poate doar incercand sa apelati la eroare asupra a ceea ce ati semnat!...oricum este o sarcina grea pentru dumneavoastra!
Contract vizionare
xsiatat
Zilele trecute am semnat un contract de vizionare cu o agentie imobiliara pentru un apartament. In contract au fost trecute doua apartamente din acelasi bloc ... (vezi toată discuția)